Memur-Sen Başkanı Yalçın: Hakem Kurulunda itirazlarımızı ifade edeceğiz

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Sonuna kadar müzakere yürüttüğümüz, masayı zorladığımız bir toplu sözleşme süreci uyuşmazlıkla sonuçlanmıştır. Hakem Kurulu'nda itirazlarımızı ifade edeceğiz" dedi.

22 Ağustos 2019 Perşembe 09:36
Memur-Sen Başkanı Yalçın: Hakem Kurulunda itirazlarımızı ifade edeceğiz

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 5. Dönem Toplu Sözleşmesi görüşmelerine ilişkin Konfederasyon Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. Yalçın, 1 Ağustos’ta başlayan toplu sözleşme sürecinin uzlaşmazlıkla sonuçlandığını vurguladı. Toplu sözleşme müzakerelerinin tamamına Genel Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerinin katılım sağladığını belirten Yalçın, “Süreci bire bir takip ederek, olumlu sonuçlandırma noktasında ellimizden gelen gayreti ortaya koyduk. Müzakere masasını sonuna kadar kullanabilmeyi önemsedik. Bu kapsamda, kamu işveren heyeti başkanından süre uzatımını bizzat yazılı olarak ben ilettim. Hizmet kolu ile genel tekliflerin tamamı masada görüşülemedi. Masanın işletilmesi konusunda bu anlamda istediğimiz seviye bir türlü yakalanamadı. Bunu gördüğümüz için süre uzatımı istedik. Hiçbir sendikamızla gelinen nokta itibarıyla uyuşmazlık görüşmesi yapılmadı” ifadelerini kullandı.

Konfederasyona ve 11 sendikaya toplantı tutanağı imzalama fırsatı sunulmadan tespit tutanağının tebliğ edildiğini belirten Yalçın, müzakere süreci sonunda, 4. Dönem Toplu Sözleşme hükümlerinin bir bölümünün revize edilerek uzlaşmaya konu olmasına rağmen hiç uzlaşılmamış gibi bir çerçeve çizildiğini belirtti. Yalçın, “Masada ‘anlaştık’ dediğimiz konu, masadan hakem heyetine giderken hiç görüşülmemiş muamelesi gördü. Memur-Sen ve yetkili sendikalarca masaya sunulan tekliflerden azımsanmayacak bir bölümünün kamu işverenince kabul edilmesine rağmen hiçbir teklif kabul edilmemiş gibi tutanak tutuldu” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.