15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

SİVAS (AA) - Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.Eski rektörülük binasın önünde toplana çok sayıda akademisyen, ellerinde pankartlarla ve "şehirler...

13 Temmuz 2018 Cuma 17:50
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

SİVAS (AA) - Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.

Eski rektörülük binasın önünde toplana çok sayıda akademisyen, ellerinde pankartlarla ve "şehirler ölmez vatan bölünmez" sloganları eşliğinde kampüs içerisindeki Mühendislik Fakültesi önüne kadar yürüdü.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda şehitler için Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı.

Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra olaylara bakışlarının ve ülke olarak da duruşun değiştiğini söyledi.

Darbe gecesinde Anadolu'nun şafağını karartmak isteyenlerle Anadolu'yu tekrar ayağa kaldırmak isteyenlerin çarpıştığı bir gece olduğunu belirten Yıldız, "Türkiye İslam'ın ve mazlum coğrafyanın son sancağı, son kalesidir. 15 Temmuz bu kaleye yapılmış hain bir saldırıdır. Allah'ın izni ve milletin gayretiyle bu saldırı da o gece def edilmiştir." diye konuştu.

Yıldız, bu saldırılar karşısında tek vücut olabilmenin önemli olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"15 Temmuz gecesi kadın, çocuk, genç, ihtiyar ellerinde bayraklarla meydanlara çıkmış ve ülkelerini cansiperane bir şekilde savunmuşlardır. Galip gelen de milletin iradesi olmuştur. Bir daha böyle bir şeye teşebbüs etmek isteyenler milleti gözardı edemeyeceklerini anlamışlardır. Bize düşen ise geleceklerini şekillendirdiğimiz öğrencilere analitik düşünmeyi, sorgulamayı, aklını kullanmayı öğretmektir. Gençlerimize yol göstermek onların geleceğe hazır olmalarını sağlamak bizim asli görevimizdir. Allah bir daha bu millete 15 Temmuz gibi darbe girişimlerini yaşatmasın."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.