15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

ESKİŞEHİR (AA) - Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Eskişehir 2 Nolu Şube Başkanı Abdurrahman Yıldırım, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Yıldırım, mesajında, 15 Temmuz'un tarihten...

14 Temmuz 2018 Cumartesi 09:19
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

ESKİŞEHİR (AA) - Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Eskişehir 2 Nolu Şube Başkanı Abdurrahman Yıldırım, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yıldırım, mesajında, 15 Temmuz'un tarihten aldığı güçle medeniyet ve gönül coğrafyasının umudu olan, tüm Müslümanları kardeşlik hukukuyla gözetmeye çalışan, adalet duygusuyla dünya mazlumlarının hakkını arama gayreti gösteren, emperyalizme yüksek sesle itiraz eden Türkiye'ye karşı siyonist ve emperyalistlerin içerideki ırgatlarının mankurtlarıyla birlikte kalkıştıkları kanlı işgal girişimi olduğunu ifade etti.

Türk milletinin destansı direnişiyle haince planlanmış kanlı kalkışmanın ve darbecilerin yerle yeksan edildiğini belirten Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bu tarih, istiklal ve istikbalimizi muhafaza ederek ülke ve millet bütünlüğümüzü geleceğe taşıma iddiamızın zamanın hafızasına bir kez daha perçinlenmesidir. 15 Temmuz, vatan sevgisi ve bağımsızlıkla kaynaşmış imanı için yaşayan bu şanlı millete vurulmak istenen esaret kelepçesinin bir kez daha paramparça edildiği tarihtir. Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen olarak, istiklal ve istikbalimizin açık bir saldırıya uğradığı o gece, hiç tereddüt etmeden, sağımıza solumuza bakmadan, bahane ve gerekçe üretmeden, başka hiçbir hesap yapmadan alanlara indik. Bizce dize getirilmek istenen Türkiye, tarihsel direnişini gerçek bir dirilişe dönüştürerek yeni Türkiye’nin geri dönüşsüz yolculuğuna başlamıştır. Millet olarak yeni ufuklara yönelen, yeni kutlu yolun ve yürüyüşün ilk gerçek çıkışı mayalanan bu yeni ruhla olmuştur. Türkiye kendisi için kurgulanan karanlık bir dünyadan aydınlık bir gelecek yontmayı bilmiştir. 15 Temmuz, merkeze eğitimi alarak topyekün yeniden yapılanma faaliyetlerini de içerecek tarzda derin bir bilince, değere dönüştürülmelidir ve bu değer hepimizindir, vatanını seven herkesindir. 15 Temmuz, tarih ve irfan köklerinden beslenen yüksek bir ruhun, özgür iradenin, derin bir bilincin şahlanışı, özgürlük ve istiklal aşkıyla engellenemez atılımıdır. 15 Temmuz, hepimizin değeri, ana istikameti, yönü, hür yaşamış, hür yaşayacak bir milletin yenilenen ruhu ve heyecanıdır."

Anahtar Kelimeler:
Eskişehir
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
akil 2018-07-16 17:08:15

15Temmuz Anma Günü belki de; 10-15 Temmuz günleri olup, SON GÜN YÜRÜYÜŞ ve PROGRAMLAR UYGULANMALI