15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

NİĞDE (AA) - Niğde'de Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (NESOB) Başkanı Alim Yeşil, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Halil İbrahim Kızıltan, Manavlar ve Pazarcılar Odası Başkanı Tahir Yavuz ve yönetim kurulu üyeleri, 15 Temmuz...

10 Temmuz 2019 Çarşamba 15:50
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

NİĞDE (AA) - Niğde'de Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (NESOB) Başkanı Alim Yeşil, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Halil İbrahim Kızıltan, Manavlar ve Pazarcılar Odası Başkanı Tahir Yavuz ve yönetim kurulu üyeleri, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla ortak açıklama yaptı.

NESOB Başkanı Yeşil, odanın toplantı salonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 Temmuz 2016'da ülkeye, millete ve demokratik Türkiye Cumhuriyetine alçakça kast eden hain darbe girişimi ile karşı karşıya kaldığını hatırlattı.

Ülkenin bağımsızlığını, özgürlüğünü, kalkınmasını, hak ve adaletin sesi olmasını içine sindiremeyen terörist bir yapı ve işbirlikçilerinin, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Cumhurbaşkanını, polisi, stratejik kurumları hedef alarak devletin yönetimini ele geçirmeye çalıştığını belirten Yeşil, şunları kaydetti:

"Milletimizin, tarihi boyunca hiçbir zalime teslim etmediği iradesini esir almayı ve insanımızı kendi kötü emellerine boyun eğdirmeyi planlayan bu zalimler, korkusuzca meydanlara çıkan vatandaşlarımıza silah doğrultarak acımasızca katletmişlerdir. Kendi menfaatleri için başkalarının maşası olmayı marifet bilen Fetullahçı Terör Örgütü ve onun ortakları, karşılarına ölüme meydan okuyan bir milletin çıkacağını hesaplayamamışlardır. Bu alçakça saldırı karşısında kendilerini tanklara, uçaklara, helikopterlere ve silahlara siper eden, iradesini zalimlere teslim etmeyen aziz milletimiz, tarihin sayfalarına altın harflerle kazınacak bir demokrasi destanı yazmıştır. Bu destanı şanlı tarihimizin sayfalarına ekleyen başta hemşehrilerimiz Ömer Halisdemir, Varol Tosun, Kemal Tosun, Ramazan Konuş, Hakan Ünver, Yalçın Algıran olmak üzere bu uğurda canlarını feda etmiş nice kahramanları asla unutmayacağız, unutturmayacağız. 15 Temmuz'da şehit olan kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.