Ahilik Haftası

NİĞDE (AA) - Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Ahilik Haftası dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.Şimşek, mesajında, Ahiliğin dostluğun, sevginin, dürüstlüğün, yardımlaşmanın, hoşgörünün, bilginin ve dayanışmanın sanat ile birleşmesi...

17 Eylül 2018 Pazartesi 16:36
Ahilik Haftası

NİĞDE (AA) - Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Ahilik Haftası dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Şimşek, mesajında, Ahiliğin dostluğun, sevginin, dürüstlüğün, yardımlaşmanın, hoşgörünün, bilginin ve dayanışmanın sanat ile birleşmesi olduğunu belirtti.

Ahiliğin meslek örgütü olmasının yanında manevi bir terbiye ocağı olduğunu ifade eden Şimşek, şunları kaydetti:

"Türk milletinin köklü geleneklerinden biri olan ahilik kültürünün yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması, yalnız bizim için değil, bütün insanlık için faydalı sonuçlar doğuracaktır. Bugün uygar dünya ülkelerinin de uygulamaya çalıştıkları bu değerler, yüz yıllardan beri Anadolu Türkleri tarafından ahilerin vizyonu olarak uygulanmış ve böylece diğer milletlere de örnek olmuştur. Emek ve alın terini sanat haline getiren başta esnaf ve sanatkarlarımız olmak üzere, tüm vatandaşlarımızın Ahilik Haftasını kutluyor, kazançlarının bereketli olmasını diliyorum."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.