Antalya'da bin dönümün üzerinde serada hasar var

Antalya'nın Serik ilçesinde etkili olan dolu ve fırtına nedeniyle bin dönümün üzerinde sera zarar gördü.

27 Ocak 2019 Pazar 12:53
Antalya'da bin dönümün üzerinde serada hasar var

ANTALYA (AA) - Antalya'nın Serik ilçesinde etkili olan dolu ve fırtına nedeniyle bin dönümün üzerinde seranın zarar gördüğü bildirildi.

Serik Kaymakamı Haluk Şimşek, beraberindeki yetkililerle fırtına ve dolunun zarar verdiği tarım alanlarında incelemelerde bulundu.

İncelemenin ardından gazetecilere açıklama yapan Şimşek, dün öğleden sonra çok şiddetli yağan dolu sonucu ilçeye bağlı 15 mahalledeki cam ve plastik seralarda hasar oluştuğunu söyledi.

Özellikle seraların kırılan camlarını temizlemenin ve yenilemenin çok zor olduğuna dikkati çeken Şimşek, "Seralardaki ürünler de zarar gördü. Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleriyle zarar tespit çalışmalarına başlandı. Bin dönümün üzerinde seralarda hasar var ama daha net hasarı tespit edemedik." dedi.

Şimşek, üreticilere gerekli desteklerin verilmesi için hasar tespit çalışmalarının yapılacağını kaydetti.

Muhabir: Servet Tümer, Levent Kişi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.