Avanos'ta "Uyuşturucu madde ile mücadele" semineri

NEVŞEHİR (AA) - Avanos ilçesinde, kamu çalışanlarına yönelik "uyuşturucu madde ile mücadele" semineri verildi. Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesinden polis memuru Ali Agkoç, tarafından düzenlenen...

17 Şubat 2019 Pazar 15:32
Avanos'ta

NEVŞEHİR (AA) - Avanos ilçesinde, kamu çalışanlarına yönelik "uyuşturucu madde ile mücadele" semineri verildi.

Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesinden polis memuru Ali Agkoç, tarafından düzenlenen programda, uyuşturucu maddeye karşı bilinç oluşturmak amacıyla çeşitli bilgiler paylaşıldı.

Kentte, 2017-2019 yılları arasında narkotik suçların artış gösterdiğini ve uyuşturucu bağımlılığı yapan maddelerin sosyal medya aracılığı ile özendirilmeye başlandığını anlatan Akgoç, çocukları kötü alışkanlıklardan korumak amacıyla yapılması gerekenler konusunda bilgi verdi.

Agkoç, "Çalışan anne ve babalar daha dikkatli olmalı. Çocuklar okulda ve sokakta bağımlılık yapan uyuşturucu maddelere çeşitli kod isimler vererek günlük muhabbetlerinde kullanıyor. Aileler eğer bu şifreli konuşmalardan haberdar olmazsa çocuklarının içine düşebileceği tehlikelerin farkına varamazlar." diye konuştu.

Akgoç, vatandaşların Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından akıllı cihazlar ve cep telefonları için geliştirilen "Uyuma" adlı uygulama aracılığıyla şüpheli durumları ihbar edebileceklerini slayt eşliğinde anlattı.

Anahtar Kelimeler:
AvanosNevşehir
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.