"Bu milleti F-16'larla, tanklarla kimse korkutamaz"

- 15 Temmuz Derneği Başkanı Tarık Şebik: - "Öncelikli misyonumuz ve amacımız, hain darbe girişimini milli hafızada canlı tutmak, bunu gelecek nesillere aktarmak. Bu milleti F-16'larla, tanklarla kimse korkutamaz"

12 Ağustos 2018 Pazar 13:13

ANKARA (AA) - 15 Temmuz Derneği Başkanı Tarık Şebik, Türk milletini kimsenin F-16'larla, tanklarla korkutamayacağını söyledi.

Şebik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, düzenledikleri çeşitli etkinliklerde şehit aileleriyle bir araya geldiklerini belirtti.

Bu kapsamda şehit aileleriyle Ankara’nın Gölbaşı ilçesindeki Mogan Gölü kıyısında piknikte bir araya geldiklerini ifade eden Şebik, "Öncelikli misyonumuz ve amacımız, hain darbe girişimini milli hafızada canlı tutmak, bunu gelecek nesillere aktarmak." diye konuştu.

Şebik, "Bu milleti F-16'larla, tanklarla kimse korkutamaz. Bu milletin dolarla korkutulamayacağını millet olarak gösterdik." dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında darbecilere karşı koymak için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne giden ve F-16'dan atılan bombayla şehit olan Özgür Gencer'in eşi Esra Gencer ise eşinin şehadet haberini aldığında yaşadığı acıyı unutamayacağını söyledi.

O gün vatanı müdafaa için şehit düşen eşiyle gurur duyduğunu aktaran Gencer, "Eşim, 'vatanım, çocuklarım için gitmek gerekiyor' dedi, bir süre sonra eve geri döndü. 'Evde duramam' diyerek tekrar abdestini alıp çıktı." dedi.

Eşinin vatanı için canını ortaya koyduğunu vurgulayan Gencer, darbe girişiminin ardından da Türkiye'nin köşeye sıkıştırılmaya çalışıldığını dile getirdi.

Gencer, vatanını seven herkesin 15 Temmuz'da olduğu gibi bugün de elinden gelenin en iyisini yapması gerektiğini söyledi.

Allah’ın izniyle Türkiye'nin her türlü zorluğu atlatmayı başaracağını vurgulayan Gencer, "Reisimizin, Başkanımızın arkasındayız.” ifadesini kullandı.


Anahtar Kelimeler:
Ankara15 Temmuz
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.