'California'daki yangın husumetten çıktı' iddiası

ABD'nin California eyaletinin güneyinde devam eden ve 21 bin kişinin bölgeden tahliye edilmesine neden olan orman yangınlarının "komşular arası husumet nedeniyle çıkarıldığı" öne sürüldü.

11 Ağustos 2018 Cumartesi 21:12
'California'daki yangın husumetten çıktı' iddiası

ANKARA (AA) - BBC'nin haberine göre, ABD'nin California eyaletinin Orange County ile Lake Elsinore bölgelerinde etkili olan ve binaları tehdit eden alevler nedeniyle 21 binden fazla kişi için tahliye emri verildi.

San Diego şehrinin kuzeyindeki ormanlık alanda 77 kilometrekarelik alanı yok eden yangını çıkardığı şüphesiyle salı günü gözaltına alınan Forrest Clark, mahkeme karşısına çıktı.

Yetkililer, Clark'ın komşularıyla arasındaki uzun yıllardır süren bir husumetten dolayı yangını çıkardığını ileri sürdü.

California eyaleti genelinde etkili olan 18 yangından biri olan ve 600'den fazla itfaiyecinin müdahale ettiği yangının dün itibariyle yüzde 10'unun kontrol altına alındığı kaydedildi.

Bölgede etkili olan yüksek sıcaklar ve kuvvetli rüzgar ile kuru çalıların felaketi körüklediği tahmin ediliyor.

Muhabir: Zehra Ulucak





Anahtar Kelimeler:
Dünya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.