Çocuklardan hatalı sürücülere "kırmızı düdüklü" uyarı

- Aksaray'da "Bu bayram ben de trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük" projesi kapsamında, çocuklar hata yapan sürücüleri kırmızı düdük çalarak uyaracak

15 Ağustos 2018 Çarşamba 15:31
Çocuklardan hatalı sürücülere

AKSARAY (AA) - Aksaray'da, İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı iş birliğiyle başlatılan "Bu bayram ben de trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük" projesi kapsamında hatalı sürücüleri uyaracak çocuklara kırmızı düdük, tişört, şapka ve broşür dağıtıldı.

Proje kapsamında Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü önünde yol uygulaması yapan trafik polisleri, durdurdukları araçlardaki çocuklara düdük, tişört ve broşür dağıtılırken, ailelere proje hakkında bilgi verildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Nail Sevgican, gazetecilere yaptığı açıklamada, amaçlarının çocukların aileleri üzerinde etki ve denetimlerini sağlamak olduğunu belirtti.

Aşırı hız, emniyet kemeri takmama ve araç kulanırken cep telefonu ile konuşma durumlarında çocukların düdüklerini çalarak ailelerini uyaracağını ifade eden Sevgican, "Biz de Aksaray Emniyet Müdürlüğü olarak bu farkındalığı desteklemeye çalışıyoruz." diye konuştu.

Ailesi ile birlikte Ankara'dan Batman'a seyahat eden 11 yaşındaki Emine Azra Özhan, "Annemiz babamız veya bir akrabamız araba kullanırken kemerlerini takmalarını sağlamayacağız. Telefonla uğraşmamaları ve kurallara uymaları için kırmızı düdük çalacağız." diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
AksarayKırmızı Düdük
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.