Çubuk'ta mesire alanı çalışmaları

ANKARA(AA) - Çubuk Çayı Vadisi'nde 2. etap mesire alanı çalışmasının başladığı bildirildi. Geçen yıl yapımı tamamlanan Çubuk Çayı Vadisi'ndeki Çubukabad Parkı ve Festival Alanı’nın karşısına mesire alanı yapılması için...

03 Temmuz 2018 Salı 14:05
Çubuk'ta mesire alanı çalışmaları

ANKARA(AA) - Çubuk Çayı Vadisi'nde 2. etap mesire alanı çalışmasının başladığı bildirildi.

Geçen yıl yapımı tamamlanan Çubuk Çayı Vadisi'ndeki Çubukabad Parkı ve Festival Alanı’nın karşısına mesire alanı yapılması için çalışma başlatıldı.

Yaklaşık 74 bin metrekarelik alan üzerine yapılacak mesire alanının yüzde 90’ının yeşil alan olacağı belirtildi.

Yaklaşık 3 milyon liraya mal olacak mesire alanında 50 kamelya, 300 piknik masası, 6 çift taraflı çeşme ve mangal yapılabilmesi için çok sayıda barbekü yer alacak.

Belediye Başkanı Tuncay Acehan, yaptığı açıklamada, Çubuk’a güzel bir mesire alanı kazandırmak için çalışma başlattıklarını söyledi.

Çalışmaların eylül ayında gerçekleştirilecek Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivaline kadar tamamlanmasının planlandığını belirten Acehan, şöyle konuştu:

"Bu mesire alanında mevcut ağaçlar korunuyor. Yeşil alan düzenlemesi mevcuda göre şekillendiriliyor. Boş alan da yeniden ağaçlandırılarak çok daha modern ve güzel bir görünüme kavuşturuluyor. Projenin tamamlanmasıyla bölge her yeriyle yemyeşil bir görünüme kavuşacak. İnşallah hem kentimizdeki yeşil alan miktarını artırırken hem de halkımızı keyifli zaman geçirebileceği yeni bir yere daha kavuşturmanın mutluluğunu yaşayacağız. Proje bittiği zaman ilçemiz için güzel bir eser ortaya çıkacak."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.