Çubuk'ta öğrencilere çevre bilinci eğitimi

ANKARA (AA) - Çubuk Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünce ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine çevre bilinci eğitimi verilmeye başlandı.Çubuk Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Karakuş, çocuklara küçük yaşta temizlik ve...

17 Nisan 2018 Salı 15:34
Çubuk'ta öğrencilere çevre bilinci eğitimi

ANKARA (AA) - Çubuk Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünce ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine çevre bilinci eğitimi verilmeye başlandı.

Çubuk Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Karakuş, çocuklara küçük yaşta temizlik ve çevre bilincini kazandırmak için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Eğitimlerin tüm çocuklara ulaşılıncaya kadar devam etmesinin planlandığını vurgulayan Karakuş, "Çevre temizliği konusunda bilinç oluşturulması amacıyla okullarla ortak çalışma başlatıldı. Müdürlüğümüze bağlı teknik ekip tarafından 'Çevre bilinci ve temizliği' eğitimi veriliyor. Bu kapsamda, Yavuz Selim İlkokulunda okuyan öğrencilere yönelik de bir eğitim programı gerçekleştirildi." dedi.

Eğitimde çevre, hava, su kirliliği, ambalaj atıkları, bitkisel atık yağlar ile atık pillerin çevreye verdiği zararlar ve geri dönüşümle ilgili konuların işlendiğini anlatan Karakuş, "Verilen eğitimde öğrencilere temiz çevre ve geri dönüşüm konulu sunum yapıldı. Ekiplerimiz ilkokul başta olmak üzere ortaokul ve liselerde bu eğitimlere devam edecek." diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Ankaraçubuk
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.