Doğanşar'da sözleşmeli koyunculuk projesi

SİVAS (AA) - Sivas'ın Doğanşar ilçesinde sözleşmeli koyunculuk projesi hayata geçirildi. Doğanşar Kaymakamı Ahmet Solmaz'ın talimatıyla "Üreten Çiftçi Gelişen Sivas Projesi" kapsamında ilçede küçükbaş hayvancılığın...

26 Nisan 2019 Cuma 11:33
Doğanşar'da sözleşmeli koyunculuk projesi

SİVAS (AA) - Sivas'ın Doğanşar ilçesinde sözleşmeli koyunculuk projesi hayata geçirildi.

Doğanşar Kaymakamı Ahmet Solmaz'ın talimatıyla "Üreten Çiftçi Gelişen Sivas Projesi" kapsamında ilçede küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi için proje hazırlandı. Proje kapsamında Ekinciler köyündeki 4 çiftçinin ahırının bakımı yapıldı. Doğanşar Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, 52 Kangal Akkaraman cinsi koyunu 4 çiftçiye dağıttı.

Projeyle ilgili açıklamada bulunan Solmaz, Doğanşar'ın doğası ve insanıyla güzel bir ilçe olduğunu söyledi. Bu değerin menfaate dönüştürülebilmesi için üretimin şart olduğunu belirten Solmaz, şunları kaydetti:

"Hem ülkemize hem ilçemize katkı sağlamamız gerek. Üreticilerimizin hevesi bizlerin projesini daha da anlamlı hale getirdi. Kendilerine hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum. Önümüzdeki aylarda yeni kurduğumuz Doğanşar Hayvancılık Anonim Şirketi aracılığıyla yaklaşık bin koyun daha ilçemize gelecek. Böylece Doğanşar'ın dağlarında, yaylalarında yeniden koyunlar gezmeye başlayacak."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.