Gözet: Petshop’tan Hayvan Almak İçin Sertifika İstensin!

Türkiye Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Talat Gözet www.ankaradanhaber.com’a önemli açıklamalarda bulundu.

27 Kasım 2017 Pazartesi 13:30
Gözet: Petshop’tan Hayvan Almak İçin Sertifika İstensin!

Türkiye Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı  Talat Gözet www.ankaradanhaber.com ‘a gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.  Gözet , Ankara Belediye Başkanı Mustafa Tuna’nın petshop’lardan evcil hayvan alınmasının yasaklanması yönündeki açıklamasına “ doğru bir yaklaşımdır” dedi.

Gözet, “ Ptshoplardan evcil hayvan alacak vatandaşların bir eğitimden geçerek sertifika sahibi olması gerektiğini vurguladı. Sokak hayvanlarının kısırlaştırılması gerektiğini kaydeden Türkiye Veteriner Hekimleri Birliği Başkanı Gözet, “ Kısırlaştırma işlemi belediyelerdeki az sayıda veterinerle yapılamaz, bizim önerimiz her  veteriner  5 adet sokak hayvanını kısırlaştırsın” dedi.

Bazı marketlerde ucuz et satılması konusunda da açıklamalarda bulunan Gözet, “ Kırsal kesim bu marketlere ulaşamıyor , belirli kesim bu fiyatlardan yararlanabiliyor” diye konuştu. Gözet ithalatın bir an önce durdurulup üretimin arttırılması yönünde çiftçiyi teşvik etmek gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 27.11.2017 13:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.