Hacı Hilmi Efendi Yatılı Hafızlık Kuran Kursu ve Camisi ibadete açıldı

- Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı: - "Diyanet İşleri Başkanlığımız geçmişten bu yana gerek camiler gerekse kuran kursları aracılığıyla insanlara dinini, diyanetini öğretebilmek, dini bilgilerini verebilmek maksadıyla bu müesseselerde hizmet yürütmektedir"

10 Temmuz 2019 Çarşamba 18:15
Hacı Hilmi Efendi Yatılı Hafızlık Kuran Kursu ve Camisi ibadete açıldı

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de yapımı tamamlanan Hacı Hilmi Efendi Yatılı Hafızlık Kuran Kursu ve Camisi düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı, törende yaptığı konuşmada, devletin, vatandaşına hizmet götürmek üzere bir takım müesseseler oluşturduğunu belirterek, devlete ait olan her bir müessese ve kurumun yaptığı işin meşru çerçevede olduğu müddetçe saygı değer olduğunu belirtti.

Din hizmetini ifa eden Diyanet İşleri Başkanlığının başka kurumlara nispetle yerinin farklı olduğunu ifade eden Tıraşçı, şunları söyledi:

"Din ve dine ait kavramların, bilgilerin öğretilmesi yasal ve anayasal olarak başkanlığımıza tevdi edilmiştir. Bizler, Diyanet İşleri Başkanlığı personelleri olarak bu görevimizi gücümüzün yettiği kadarıyla değil gücümüzün üstünde çalışarak, gayret göstererek yapmaya çalışıyoruz. Ancak yetişebiliyor muyuz? Zaman, zaman yetişemediğimiz aksattığımız durumlar da yok değildir. Anayasal olarak bize tevdi edilen toplumu din konusunda aydınlatmak görevini yapmak üzere yola çıkan Diyanet İşleri Başkanlığımız geçmişten bu yana gerek camiler gerekse kuran kursları aracılığıyla insanlara dinini, diyanetini öğretebilmek, dini bilgilerini verebilmek maksadıyla bu müesseselerde hizmet yürütmektedir. Kuran kurslarında 7'den 77'ye tüm vatandaşlara talep edilmesi halinde din hizmetini sunmaya çalışıyoruz."

Vali Özdemir Çakacak da 125 öğrenci ve 90 yatak kapasiteli hafızlık kuran kursu ve caminin yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek, Kuran'ın tüm insanlığın hidayeti adına nazil olmuş son ilahi mesaj olduğunu anlattı.

Açılış törenine, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, Tepebaşı Kaymakamı Erdinç Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İlhan Şen, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, İl Müftüsü Bekir Derek, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.