Kapadokya'dan Erciyes'e kuş bakışı

NEVŞEHİR (AA) - Tarihi, doğal ve kültürel zenginlikleriyle Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'da, sıcak hava balon turları alternatif turizm etkinliklerinin başında geliyor. Sıcak hava balon turuna katılan turistler,...

03 Aralık 2018 Pazartesi 16:32
Kapadokya'dan Erciyes'e kuş bakışı

NEVŞEHİR (AA) - Tarihi, doğal ve kültürel zenginlikleriyle Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'da, sıcak hava balon turları alternatif turizm etkinliklerinin başında geliyor.

Sıcak hava balon turuna katılan turistler, milyonlarca yıl önce Erciyes Dağı ve Hasandağı'nın püskürttüğü lav ve küllerin meydana getirdiği yumuşak tabakanın, asırlar boyu yağmur ve rüzgarın aşındırmasıyla ortaya çıkan peribacaları ve doğal kaya oluşumlarını kuş bakışı izleme imkanı buluyor.

Göreme beldesinde hava koşullarının uygun olduğu günlerde, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ndeki Kapadokya semalarına yükselen balonlar, Kayseri'de bulunan bölgeye kuş uçuşu yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki Erciyes Dağı ile güzel görüntü oluşturuyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.