Kent Konseyi öğrencilere aile şefkati sunuyor

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Kent Konseyi, Ahi Evran Üniversitesinde okuyan öğrencilere aile şefkati ortamı oluşturuyor.Kent Konseyi Genç Yönetişim, Medya İletişim ve Sağlık Gruplarında sürdürülen farklı projelerde yer alan öğrenciler,...

17 Nisan 2018 Salı 14:32
Kent Konseyi öğrencilere aile şefkati sunuyor

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Kent Konseyi, Ahi Evran Üniversitesinde okuyan öğrencilere aile şefkati ortamı oluşturuyor.

Kent Konseyi Genç Yönetişim, Medya İletişim ve Sağlık Gruplarında sürdürülen farklı projelerde yer alan öğrenciler, okullarının dışındaki zamanlarının çoğunu da burada geçiriyor.

Öğrenciler için başta yaş günü programları, kitap okuma etkinlikleri olmak üzre farklı sosyal aktiviteler planlayan Kent Konseyi yöneticileri de bir çoğu il dışından gelen öğrencilere adeta bir aile ortamı oluşturarak moral veriyor.

Ahi Evran Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü'nde eğitim gören Büşra Ballı'ya Kent Konseyi yöneticilerinin girişimleriyle doğum günü programı düzenlendi. Aynı bölümden öğrencilerin de katıldığı programda yaş günü pastasını kesen öğrenciler büyük mutluluk yaşadı.

Programın ardından açıklama yapan Kent Konseyi Genel Sekreteri Osman İlhan, farklı çalışma gruplarında üniversiteden çok sayıda öğrencinin yer aldığını, ilçe, belde ve köylere kadar birçok yerde farklı etkinliklere katıldıklarını söyledi.

Okullarından arda kalan zamanı Kent Konseyi'nde geçirdiklerini belirten İlhan, şöyle konuştu:

"Buraya gelip farklı etkinlikler yapıyorlar. Köylerde sağlık merkezlerinin boyanması, yine köylerde sağlık taramaları, kent merkezinde engellilere farkındalık çalışmalarına katıldılar. Derslerini burada çalışıyorlar, kendi çaylarını burada kendileri demliyorlar. Bazen birlikte çorba içmeye gidiyoruz.

Bu çocukların birçoğu dar gelirli ailelerin çocukları. Onların terör örgütlerinin ağına düşmemesi, uyuşturucu madde batağından uzak durması için adeta bir aile şefkatiyle yakınlık gösteriyoruz. Hatta, üniversite öğrencilerinin bu durumu duyan Kırşehir Lisesi'nden öğrenciler de Kent Konseyi'ne gelmeye başladılar. Bugün burada Sevim kardeşimize sürpriz doğum günü programı düzenledik. Çok mutlu oldu."

Üniversite öğrencisi Büşra Ballı da yaşattıkları sürprizden dolayı Kent Konseyi yöneticilerine teşekkür ederek, "Burada adeta bize aile şefkatiyle yardımcı oluyorlar. Bazen sıkıntılarımızı iletiyoruz, çözmeye gayret ediyorlar." dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.