Kırıkkale'de vatandaşa emniyet kemeri uyarısı yapıldı

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'de trafik ekipleri ve öğrencilerden oluşan gönüllü trafikçiler, cuma namazının ardından vatandaşları emniyet kemeri kullanımı konusunda bilgilendirdi.Trafik ekipleri ve gönüllü trafikçiler, Nur Cami ve Külliyesi'nde...

16 Kasım 2018 Cuma 14:31
Kırıkkale'de vatandaşa emniyet kemeri uyarısı yapıldı

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'de trafik ekipleri ve öğrencilerden oluşan gönüllü trafikçiler, cuma namazının ardından vatandaşları emniyet kemeri kullanımı konusunda bilgilendirdi.

Trafik ekipleri ve gönüllü trafikçiler, Nur Cami ve Külliyesi'nde cuma namazı çıkışında kurdukları stantta camiden çıkan cemaate broşür dağıtarak, bilgilendirme yaptı.

İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hacı Ömer Aktürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentteki emniyet kemeri kullanımı sayısını artırmak için başlattıkları çalışma kapsamında cami çıkışında bilgilendirme yaptıklarını söyledi.

Kentteki emniyet kemeri kullanım oranının çok düşük olduğunu ifade eden Aktürk, şöyle konuştu:

"Emniyet kemeri takma oranımız Türkiye ortalamasının altında. Yapmış olduğumuz çalışmalarda, yol kullanıcılarının ve sürücülerin yüzde 17'sinin şehir içerisinde emniyet kemeri kullandığını, şehirler arası yollarımızda ise bu sayının yüzde 55-60 civarında olduğunu tespit ettik. Emniyet kemeri, kazaları birebir etkileyen bir konu değil ancak meydana gelen kazalarda can kaybını ve yaralanmaları engelleyen bir unsur. Bu kapsamda, bir hafta boyunca vatandaşlara emniyet kemeri takmanın önemini hatırlatmaya çalıştık. Bundan sonra denetimlerde bu konuda kural ihlali tespitinde artık ceza uygulanacak."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.