KMÜ'den AYM'nin "Hak İhlali" kararına tepki

KARAMAN (AA) - Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörlüğü tarafından, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM), "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" metnine imza atan 10 akademisyenle ilgili "hak ihlali" kararına tepki...

02 Ağustos 2019 Cuma 10:30
KMÜ'den AYM'nin

KARAMAN (AA) - Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörlüğü tarafından, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM), "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" metnine imza atan 10 akademisyenle ilgili "hak ihlali" kararına tepki gösterildi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, barış bildirisinin devletin uygulamalarına ağır ithamlarda bulunan sözde akademisyenlerin ifade özgürlüğü bağlamında değerlendirmesinin başta akademik camia olmak üzere tüm vatandaşları derinden üzdüğü belirtildi.

AYM'nin devletin sözde Güneydoğu'daki vatandaşlara uyguladığı şiddete son vermesini talep eden bu bildiriyi ifade özgürlüğü şeklinde değerlendirerek tarihi bir hataya imza attığı ve her şeyden önce şehit yakınlarını ve gazilerin incittiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ülkemizin güvenliği aleyhine ve vatandaşlarımızın canı pahasına yürütülecek hiçbir eylem, söz ve davranışın özgürlük kapsamında değerlendirilemeyeceği herkesin malumudur. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi olarak toplumu derinden yaralayan bu ve benzeri olayların karşısında olduğumuzu ve olmaya devam edeceğimizi belirterek hassasiyetimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz."

Anahtar Kelimeler:
KaramanKMÜAYM
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.