Konya'dan Halep'e yardım eli

- Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubesi ve İl Müftülüğü aracılığıyla hayırseverlerden toplanan 15 tır un, Suriye'ye gönderildi

13 Eylül 2019 Cuma 18:44
Konya'dan Halep'e yardım eli

KONYA (AA) - Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubesi ve Konya Müftülüğünce başlatılan yardım kampanyası kapsamında temin edilen 15 tır un, Halep'e ulaştırılmak üzere Öncüpınar Sınır Kapısı'na gönderildi.

"Halep'te İnsanlık Ölmesin" kampanyası kapsamında toplanan 15 tır dolusu unun gönderilmesi dolayısıyla Konya'da bir un fabrikası önünde program düzenlendi.

İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2017'den bu yana Halep için un kampanyası düzenlediklerini belirtti.

Böyle bir kampanyayı sürdürmenin önemli olduğunu dile getiren Poçanoğlu, şöyle konuştu:

"Şehrimizde özellikle hububat hasatı tamamlanmıştır. Halep'e un kampanyasını hasat edilen ürünlerimizin öşürü, zekatı gibi düşünüyoruz. Bugün buradan Halep'e 15 tır dolusu un gönderiyoruz. Bu kampanyanın şehrimize bir bereket vesilesi olacağını düşünüyorum. Çiftçilerimiz için de bir bereket olacaktır. Kampanya kapsamında 2017 yılından bu yana onuncu parti unumuzu gönderiyoruz. Özellikle Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı'na gönderiyoruz. Çünkü burada Türkiye Diyanet Vakfına ait fırınlar var. Gönderdiğimiz unlar bu fırınlarda ekmek oluyor ve İdlib'den Halep'e kadar o bölgedeki ihtiyaç sahiplerine günlük olarak ulaştırılıyor. Bu anlamda gerçekten çok iyi bir çalışma."

Yapılan duanın ardından tırlar Suriye'ye doğru yola çıktı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.