Niğde'de çığ altında kalan dağcıyı arama çalışmalarına yeniden başlandı

- Aladağlar'da yaklaşık 7 ay önce tırmanış yaparken çığ altında kalan ve kendisine ulaşılamayan dağcı için yeniden arama çalışması başlatıldı

13 Haziran 2019 Perşembe 15:29
Niğde'de çığ altında kalan dağcıyı arama çalışmalarına yeniden başlandı

NİĞDE (AA) - Niğde'nin Çamardı ilçesindeki Aladağlar'da geçen yıl 2 Aralık'ta tırmanış yaparken çığ altında kalan dağcıyı arama çalışmalarına yeniden başlandı.

İlçedeki Demirkazık Dağı Eznevit zirvesine tırmanan ve inişe geçtiği sırada çığ altında kalan Mustafa Kemal Karakoç'u arama çalışmalarına hava koşullarının düzelmesiyle yaklaşık 7 ay sonra yeniden başlandı.

Niğde ve çevre illerden gelen 23 kişilik AFAD ekibi, helikopterle çığ düşen bölgeye sevk edildi.

Aladağlar'da, Eznevit mevkisinde 2 Aralık 2018'de Hilal İşcan ile tırmanış yapan Mustafa Kemal Karakoç çığ altında kalmış, bölgede mahsur kalan Hilal İşcan bir gün sonra askeri helikopterle kurtarılıp Adana'ya götürülmüştü. Karakoç'u arama çalışmalarına, bölgenin coğrafi konumu ve iklim şartları nedeniyle 4 Aralık'ta ara verilmişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.