"Önceki gelenek olmasaydı FETÖ olmazdı"

- Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Karatepe: - "Önceki gelenek olmasaydı FETÖ olmazdı. Önceki gelenek olduğu için FETÖ, 'Asker darbe yapar, onun darbe yapması meşruydu.' dedi. Bugüne kadar darbe yapanların en riyakar en hayasızı FETÖ'cülerdir. Bunlar çok korkaktırlar"

13 Temmuz 2018 Cuma 18:51

KAYSERİ (AA) - Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şükrü Karatepe, önceki gelenek olmasaydı FETÖ'nün olmayacağını belirterek, "Önceki gelenek olduğu için FETÖ, 'Asker darbe yapar, onun darbe yapması meşruydu.' dedi. Bugüne kadar darbe yapanların en riyakar en hayasızı FETÖ'cülerdir. Bunlar çok korkaktırlar." dedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Karatepe, Medeniyetin Burçları Derneği ile Medeniyet Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırma Merkezi (MESBAM) tarafından Kocasinan Belediyesi Konferans Salonunda düzenlenen "Darbeler Tarihi ve 15 Temmuz" panelinde, imparatorluk düzeninde askeri yapıların yabancı askerlerden oluştuğunu, darbeyle ilgilenmediğini söyledi.

"Darbe tamamen modern devletin unsurudur." diyen Karatepe, modern devletle orduda değişmenin başladığını ifade etti.

Türkiye'deki darbe tarihi hakkında konuşan Karatepe, şunları kaydetti:

"Demokrat Parti'nin seçildiği 20'nci gününde darbe teşebbüsü vardır. 200'e yakın albay, yarbay, paşa görevden alınmıştır. Menderes 'Ben bu orduyu astsubaylarla da idare ederim.' demiştir. Ordu bunu hiç unutmamıştır. Bildiğiniz gibi 27 Mayıs milli iradeye, halka ve halkın seçtiği iktidara derstir. Demokrat Parti sürekli anayasayı ihlal etmekle suçlanıyor. Ancak Demokrat Parti anayasadan bir kelime bir harf bile çıkartmaya muvaffak olamamış. Demokrat Partiyi suçlayanlar darbe yaptılar. 1924 anayasasını külliyen yürürlükten kaldırdılar."

Anayasa ve rejim düşmanlığıyla sürekli itham edilen, soruşturulanların halkın seçtiği kişiler olduğunu, darbe geleneğinin bu sayede oluşturulduğunu vurgulayan Karatepe, adil seçimlerde halkın iradesinin ortaya çıktığını dile getirdi.

Darbecilerin bu duruma karşı kinlendiğini anlatan Karatepe, bu durumun en son seçimlerde bile gözlemlendiğini bildirdi.

- "Darbe yapanların en riyakar en hayasızı FETÖ'cülerdir"

Karatepe, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin şöyle konuştu:

"FETÖ askeri ele geçiriyor. İç güvenliği de ele geçiriyor. Polisi ele geçiriyor. Askerle polisin yakaladığında ceza verecek yargıyı da ele geçiriyor. Zaten o darbesini içeriden yapmış ihtiyacı yok. Peki neden silaha sarılıyor? Devlet bunu seziyor, buralarda seyrekleştirmeye başlıyor. Darbe teşebbüsünden önce polisten, askerden ve hakimden tasfiyeler oluyor. Geriye ne kalmıştı geleneğe başvurmak kalmıştı. Türk ordusunun neyi vardı? Darbe geleneği vardı. Hele emir komuta zinciri içerisinde yapılırsa hiç kimse müdahale edemezdi. İşte FETÖ de bu şansını kullandı. Önceki gelenek olmasaydı FETÖ olmazdı. Önceki gelenek olduğu için FETÖ, 'Asker darbe yapar onun darbe yapması meşruydu.' dedi. Bugüne kadar darbe yapanların en riyakar en hayasızı FETÖ'cülerdir. Bunlar çok korkaktırlar."

Program, soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.