Şehitler için 600 öğrenciden koreografi

- Sivas Atatürk Anadolu Lisesi öğrencilerinin, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103'üncü yıl dönümü dolayısıyla hazırladığı Türkiye haritası ile "Önce vatan" koreografisi beğeni topladı

20 Mart 2018 Salı 16:35
Şehitler için 600 öğrenciden koreografi

SİVAS (AA) - Sivas'ta Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103'üncü yıl dönümü dolayısıyla şehitler için Türkiye haritası ile "Önce vatan" yazılı koreografi oluşturdu.

Okul bahçesinde 600 öğrencinin katılımıyla hazırlanan koreografi için 4 gün çalışma yapıldı. Türkiye haritası oluşturan öğrenciler, haritanın ön kısmına "Önce vatan" yazdı. Sosyal medyada yayınlanan görüntüler büyük beğeni aldı.

Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Haluk Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıl dönümünde her okulda etkinlik yapıldığını, kendilerinin de farklı bir etkinliğe imza atmak istediklerini dile getirdi.

Doğan, "Bu etkinlikteki temel amacımız çocuklar bedenleriyle bu haritayı çizdi, 'Bu bedenler var olduğu müddetçe bu vatan bölünmez' duygusunu, mesajını versinler istedik. Görüntüler sosyal medyaya düştü ve hızlı bir şekilde yayılıyor. Çalışma esnasında tepeden göremediğimiz için nasıl bir görsel ortaya çıkacağını bilemiyorduk. Güzel bir görsel ortaya çıkınca bunu artık kendimize saklamadık ve paylaştık. Güzel beğeniler ve geri dönüşler geliyor, bu da bizi memnun ediyor." diye konuştu.

Doğan, öğrencilerin koreografiyi 5 dakika içerisinde oluşturduklarını ifade etti.

Son Güncelleme: 21.03.2018 00:13
Anahtar Kelimeler:
SivasKoreografi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.