Sivas'ta geleceğin sporcularını yetiştirecek proje

- Sivas'ta geleceğin sporcularının yetiştirilmesi hedeflenen ve Türkiye'de ilk olduğu belirtilen "Spor Sivas" adlı proje, 20 Şubat'ta başlayacak - Proje kapsamında il genelindeki okullarda eğitim gören öğrencilere, kentteki tesislerde 15 spor branşında alanında uzman kişilerce eğitimler verilecek

11 Şubat 2019 Pazartesi 18:40
Sivas'ta geleceğin sporcularını yetiştirecek proje

SİVAS (AA) - Sivas'ta 15 farklı branşta geleceğin sporcularının yetiştirilmesini hedefleyen "Spor Sivas" adlı proje başlatılacak.

Vali Ahmet Muammer Bey Toplantı Salonu'nda tanıtımı yapılan proje kapsamında, Sivas merkez ve ilçelerde bulunan okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerindeki öğrencilerin, kent genelindeki tüm insan kaynakları ve spor tesislerinden faydalanması amaçlanıyor.

Projeyle kentteki öğrencilerin en az bir spor dalı ile tanışmaları hedefleniyor.

Kentteki spor tesislerinde alanında uzman eğitimciler tarafından futsal, voleybol, basketbol, badminton, masa tenisi, atletizm, satranç, güreş, dart, halk oyunları, kort tenisi, okçuluk, bocce, yüzme ve oryantiring gibi 15 branşta verilecek eğitimlerle geleceğin sporcularının yetiştirilmesi amaçlanıyor.

Sivas Valisi Salih Ayhan, tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, "Gençlik Spor Bakanlığımız çok yoğun bir tesisleşme yaptı. Milli Eğitim Bakanlığımızın güçlü bir kadrosu, üniversitemizin akademik bilgisi, deneyimli bir altyapısı var. Ancak fiziken gerçekleşen bu değişimi, insanın içine maalesef sokamadık. Bunu bire bir takip ederek, tüm sahaya yayarak ilçelerimiz ve il merkezimizle beraber, öz güveni yüksek, spor ahlakı güçlü olan gençlerimizle beraber inşallah stadyumlarımız, spor salonlarımız, havuzlarımız tüm alanlarımız neşelenecek, öğrencilerimizin sesleriyle oralar cıvıl cıvıl olacak." ifadelerini kullandı.

Projenin 20 Şubat'ta başlayacağını dile getiren Ayhan, "Buradan başlatacağımız proje, Türkiye'ye yayılacaktır. Gençlik ve Spor Bakanlığımız buna yönelik bir çalışma yapıyor. Sivas olarak biz önden başlamış olduk." dedi.

Ayhan, projenin Sivas'a hayırlı olmasını dileyerek, şunları kaydetti:

"En büyük hedefimiz ruhen ve bedenen sağlıklı, öz güveni yüksek, ülkesini, milletini ve milli değerlerini özümsemiş gençler yetiştirmektir. Okullarımızı sadece akademik bilgiye bağımlı bir anlayıştan çıkartmak istiyoruz. Bu şekilde 118 bin öğrencimize dokunmuş olacağız."

Eski 4 Eylül Stadyumu yan tarafında bulunan 4 Eylül Spor Salonu'nun yıkılmayacağını da vurgulayan Ayhan, gerekli bakım ve onarım yapıldıktan sonra sporcuların istekleri doğrultusunda kullanımına devam edileceğini de belirtti.


- Sami Aydın: "En güzel yatırım çocuklara yapılandır"


Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ise çocukların kafalarını boşaltacak ve fiziki olarak kendilerini geliştirecek en güzel aktivitenin spor olduğunu söyledi.

Sağlıklı olmak isteyen her insanın spora ihtiyacı olduğunu aktaran Aydın, "Bu imkanla beraber farklı spor branşlarında yetenekli çocukların tespitine imkan sağlanmış olacak. Böyle bir projenin Sivas'tan başlatılmış olmasını önemli görüyorum. En güzel yatırım çocuklara yapılandır." şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız da projenin hayırlı olmasını diledi.

Toplantıya, Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya, Gençlik ve Spor İl Müdürü Erdoğan Tunç ile Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı da katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.