Srebrenitsa soykırımının 24. yılı

- AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Sinan Burhan: - "Birleşmiş Milletlerin denetimindeki bir bölgede 8 bin 372 Boşnak katledilmiştir. ABD ve Batı bu katliama göz yummuştur. O nedenle Birleşmiş Milletler'i kınıyorum"

13 Temmuz 2019 Cumartesi 12:20
Srebrenitsa soykırımının 24. yılı

ANKARA (AA) - AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Sinan Burhan, "Birleşmiş Milletler'in denetimindeki bir bölgede 8 bin 372 Boşnak katledilmiştir. ABD ve Batı bu katliama göz yummuştur. O nedenle Birleşmiş Milletler'i kınıyorum." ifadelerini kullandı.

Burhan, Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, Srebrenitsa soykırımının 24. yılı dolayısıyla yaşanan katliama ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Geçmişteki soykırımların unutulmaması gerektiğini belirten Burhan, Türk milletinin Srebrenitsa şehitlerini her zaman hatırlayacağını belirtti.

Burhan, şunları kaydetti:

"Birleşmiş Milletler'in denetimindeki bir bölgede 8 bin 372 Boşnak katledilmiştir. ABD ve Batı bu katliama göz yummuştur. O nedenle Birleşmiş Milletler'i kınıyorum. Rahmetli Aliya İzzetbegoviç 'Düşmanlarımızın yaptıkları kötülükler değil dostlarımızın suskunluğu bizi üzer' demiştir. O nedenle bizler Türk milleti olarak susmayacağız, Bosna halkının yanındayız."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.