TDV'den "İyilik Sofrası"

- Türkiye Diyanet Vakfınca, Kocatepe Camisi'nde iftar sofrası kuruldu

25 Mayıs 2019 Cumartesi 22:05
TDV'den

ANKARA (AA) - Türkiye Diyanet Vakfınca (TDV), Kocatepe Camisi'nde "İyilik Sofrası" adı verilen organizasyonda 2 bin 600 kişiye iftar verildi.

TDV Genel Müdürü Mehmet Savaş Polat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TDV'nin 20 yıldır iftar çadırı faaliyetlerini sürdürdüğünü, 5 yıldır da "İyilik Sofrası" formatında hizmet verdiğini belirtti.

Bu hizmetlerin kaynağının halkın yardımları olduğunu söyleyen Polat, hayırsever vatandaşların kendilerine dağıtılmak üzere gönderdikleri sadakalarını, fitrelerini ve zekatlarını bu vesilelerle vatandaşlara ve dünyanın farklı bölgelerindeki Müslümanlara ulaştırdıklarını ifade etti.

Bu sofraları sadece Türkiye'de değil yurt dışında da kurduklarını kaydeden Polat, 98 ülkenin 323 bölgesinde hem gıda kolisi dağıtımı yaptıklarını hem de iyilik sofraları kurarak oradaki insanlara ramazan coşkusunu yaşatmaya çalıştıklarını anlattı.

Çadırda yaklaşık 2 bin 600 kişi olduğunu tahmin ettiğini aktaran Polat, "Biz millet olarak ramazanı bir bütün olarak, coşku içinde yaşıyoruz. Bize hissettirdiği şu, kim olduğuna, nereden geldiğine, haline bakmaksızın herkese bu sofralarda iftar ikram ediyoruz. Kapılarımız açık. Herkes geliyor bu iftar sevincini bizimle birlikte paylaşmak üzere nasibini alıyor." dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.