Türkiye Kuzey Makedonya'daki seçimlerin başarıyla tamamlanmasından memnun

Türkiye, Kuzey Makedonya'da dün yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunun başarıyla tamamlanmış olmasından memnuniyet duyduğunu bildirdi.

06 Mayıs 2019 Pazartesi 11:44
Türkiye Kuzey Makedonya'daki seçimlerin başarıyla tamamlanmasından memnun

ANKARA (AA) - Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Kuzey Makedonya'daki cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunun başarıyla bitirilmesinden duyulan memnuniyet ifade edildi.

Açıklamada, "Türkiye, Kuzey Makedonya'nın siyasi birliği, istikrarı ve refahına büyük önem atfetmektedir. Cumhurbaşkanlığı seçiminin sonucunun ülkenin barış ve istikrarını pekiştireceğine inanıyoruz. Türkiye, Kuzey Makedonya’yla ilişkilerinin her alanda daha da geliştirilmesi için çalışmayı ve Balkanlar’da istikrar ve refahı artırmak için bölge ülkeleriyle iş birliğini sürdürecektir." ifadelerine yer verildi.

Ülkede düzenlenen cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda, Makedonya Sosyal Demokratlar Birliği (SDSM) adayı Stevo Pendarovski, seçimi kazandığını açıkladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.