Yeni eğitim öğretim yılı başladı

- Bursa, Eskişehir, Balıkesir, Kütahya, Çanakkale, Yalova ve Bilecik'te yeni eğitim öğretim döneminin başlaması dolayısıyla törenler düzenlendi

18 Eylül 2017 Pazartesi 13:47
Yeni eğitim öğretim yılı başladı

BURSA (AA) - Bursa, Eskişehir, Balıkesir, Kütahya, Çanakkale, Yalova ve Bilecik'te 2017-2018 eğitim öğretim dönemi törenlerle başladı.

Bursa'da, yeni eğitim öğretim yılı açılışı dolayısıyla Mehmet Aker İlkokulunda düzenlenen törende konuşan Vali İzzettin Küçük, öğrencilerin gelişmesi için öğretmenlerin uğraş verdiğini söyledi.

Küçük,"Değerli veliler, çocuklar okuldan döndükten sonra öğretmenler, okul ve dersleriyle ilgili biraz konuşun. Bu, çocukların okulların değeri ve önemini anlaması açısından önemlidir. Değerli öğretmenlerimiz, her çocukla ayrı ayrı ilgilenin. Her bir çocuk ayrı bir hikaye, ayrı bir dünyadır. Her birinin ayrı özellikleri vardır." dedi.

Vali Küçük, her okulu bir polis amirine emanet ettiklerini anlatarak, velilerin çocuklarını gönül rahatlığıyla okula gönderebileceğini sözlerine ekledi.

- Eskişehir

Eskişehir'de Milli Zafer İlkokulunda düzenlenen törende konuşan Vali Özdemir Çakacak, yeni eğitim ve öğretim yılının öğrencilere, öğretmenlere, milli eğitim camiasına ve velilere hayırlı olması temennisinde bulundu.

Bugün okulların cıvıl, cıvıl neşe dolu olduğunu ifade eden Çakacak, şunları söyledi:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hedef gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkmak istiyorsak, her zaman eğitim birinci önceliğimiz olmalıdır. Eğitim olmadan hiçbir şey olmaz. Sevgili yavrularımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlamak durumundayız. Bugün bizlerin yerinde yarın öğrenci çocuklar olacak. Çocuklar, bizim geleceğimiz, ümidimizsiniz, istikbali, bu milletin hayalisiniz. Sizlerin çok iyi yetişmesi için devlet, millet, aileler olarak elimizden gelenin en iyisini yapma gayreti içindeyiz. Çünkü sizler çok iyi yetişeceksiniz ki ülkemizi uluslararası alanda en iyi yere taşıyacaksınız. Büyük devletin çocukları büyük düşünür. Hayalleri, idealleri, hedefleri büyük olur. Unutmayınız ki hedefleri, idealleri, hayalleri büyük olanın geleceği de büyük olur."

Konuşmaların ardından Vali Çakacak ve beraberindeki yetkililer sınıfları gezerek öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Törene, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Uysal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, kamu kurum temsilcileri, öğrenciler ve veliler katıldı.

- Balıkesir

Balıkesir’de Mehmet Akif Ersoy İlkokulunda düzenlenen törende konuşan Vali Ersin Yazıcı, 8 ay boyunca herkesin mutlu olacağı, hayatın kilometre taşlarında çok önemli yer edecek bir döneme başladıklarını söyledi.

Öğretmenlere ve öğrencilere seslenen Vali Yazıcı, şunları ifade etti:

"Velilerimiz burada. Velilerimizin en kıymetli varlıkları bugün itibarıyla sizlere emanet. Bu emanete layıkıyla sahip çıkacağınızdan eminim. Bu emanetleri hem akademik anlamda doldurarak hem milli ve manevi anlamda doldurarak ülkemizi geleceğimizi teslim edeceğiz. Derslerle birlikte hayat devam edecek. Öğrencilerim, vali amcanız olarak sizden bir şey istiyorum: Herkes ama herkes mutlaka kitap okumalı. Bu alışkanlık bu yaşlarda kazanılmalı. Bu alışkanlığın kazanılmasında velilere de büyük iş düşüyor. Siz de kitap okuyarak destek olun. El birliğiyle tüm kurum ve kuruluşlarla BENGİ projesi adı altında başlattığımız kampanyayla yolumuza devam edelim. Sevgili öğretmenler nice Mehmet Akif’lerin yetiştiği bir okul olsun bu okul. Yeni eğitim öğretim yılı hayırlı uğurlu olsun. Herkese başarılar diliyorum."

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur da OECD ülkeleri arasında eğitime en çok yatırım yapan ülkenin Türkiye olduğunu söyledi.

"Yeni bir dönem, yeni umutlarla, yeni heyecanlarla kapılarını açıyor. Biliyoruz ki temeli güçlü olan bir binanın tüm katları da güçlü olur. Bu nedenle ilkokul eğitimine buradan vurgu yapmak isterim." diyen Uğur, şunları kaydetti:

"Bizlerin kaybedecek bir tane evladı bile olmamalıdır. Muhakkak ki anlayan, kazanan ve kucaklayan bir eğitim anlayışını daha çok yaygınlaştırarak daha güzel sonuçlar elde edeceğiz. OECD ülkelerinin Eğitime Bakış Raporu yayınlandı. 2010-2014 yılları arasında OECD ülkeleri arasında en çok eğitim harcamasını arttıran ülkenin Türkiye olduğu açıklandı. Bizden sonra İsrail ve İngiltere gelmektedir. Türkiye genelinde öğretmen başına düşen öğrenci sayısı 28’den 17’ye düşmüş. Tüm bu göstergeler Türkiye’nin büyük geleceğinin işaretidir."

İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız da yeni eğitim öğretim yılında 184 bin öğrencinin ders başı yaptığını söyledi.

Törene, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, İl jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat Kınay, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

- Kütahya

Kütahya’da Yıldırım Beyazıt İlkokulunda düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunma ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, törende yaptığı konuşmada, bu yıl 92 binin üzerinde öğrencinin ders başı yaptığını belirtti. Öğrenci, öğretmen ve velilerin eğitim öğretim yılının ilk gününde yaşadıkları mutluluğu paylaşmak adına program düzenlendiğine dikkati çeken Nayir, şöyle konuştu:

"Yeni eğitim ve öğretim yılında ülkemizin geleceğine ait beklentileri elbette yükselterek bu topraklarda iyi yetişmiş insan gücüne olan ihtiyacımızı yeniden hatırlıyoruz. Ülkemizin bulunduğu coğrafya zayıfların coğrafyası değildir. Zayıflara hayat hakkı tanınmayan coğrafyada ihtiyaç duyduğumuz en büyük güç iyi eğitilmiş insan gücüdür. Bizler, bu okullarda yetişecek öğrencilerimizin gelecekte güçlü bir millet, güçlü bir devlet olgusunun birer parçası olacağına inanıyoruz. Bizler biliyoruz ki gelecekte de yine 15 Temmuz gibi, bize bu toprakları çok görmek isteyenlerin önündeki en büyük sıkıntı, iyi eğitilmiş, vatanını, milletini, devletini seven insanımız olacaktır. Bu amaca yönelik olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Devlet olarak okullarımızı daha iyi hale getirmeye çalışıyoruz."

AK Parti Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı da hükümet olarak eğitimin en öncelikli gündemleri olduğunu belirtti.

İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger ise her eğitim öğretim yılı başlangıcının yeni heyecan ve beklentilerin olduğunu ifade ederek, 2017-2018 eğitim öğretim yılının eğitim camiasına hayırlı olması temennisinde bulundu.

- Çanakkale

Çanakkale'de, Cumhuriyet Meydanı'ndaki ilk törende İl Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Buradaki törenin ardından Turgut Reis Ortaokulundaki törene geçildi. Milli Eğitim Müdürü Özkan, burada yaptığı konuşmada, yeni bir eğitim öğretim yılı açılışı için bir araya geldiklerini söyledi.

Çanakkale Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, öğrencilere evrensel bilgiye ulaşmaları, bunu hayatlarında kullanarak ülkenin yetişmiş insan gücü ihtiyacına cevap verecek şekilde yetiştirilmelerini sağlamak için çaba sarf ettiklerine işaret eden Özkan, "Öğrencilerimizin tüm insani değerlere saygılı olmaları, Türk milletinin milli, ahlaki, manevi ve kültürel değerlerini benimsemeleri ve içselleştirmeleri için Milli Eğitim Bakanlığının amaçları ve hedefleri doğrultusunda yeni bir eğitim ve öğretim yılına yenilenen müfredatlar ile başlamaktayız." dedi.

Törene, Vali Orhan Tavlı, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mithat Kemal Algül, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Albay Metin Çelebi, İl Emniyet Müdürü Celal Sel ile daire müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

- Yalova

Yalova'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan tören Orgeneral Selahattin Risalet Demircioğlu Ortaokulundaki 2017-2018 eğitim öğretim yılı açılış etkinliğiyle devam etti.

Burada konuşan Vali Tuğba Yılmaz, yaz tatilini geride bıraktıklarını belirterek, "Tatil yaptık, dinlendi şimdi heyecanla tekrar okullarımıza geldik. Zamanınızı iyi değerlendirin. Zaman kıymetli, çocukluk yaşından sonra gençlik daha sonra olgunluk yaşı geliyor. Öğrenciler siz bu dönemleri iyi değerlendirmelisiniz. Sizlerin en büyük sorumluluğu derslerinize çalışmak, sorumluluklarınızı yerine getirmek. Benim sizlere tavsiyem, hangi mesleği yapacağınızdan ziyade, hangi mesleği yaparsanız yapın her şeyden önce o mesleği iyi yapın." ifadelerini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun da eğitimin nesil yetiştirmek olduğunu dile getirdi. Nesil yetiştirme medeniyet inşası iddiasını sürdürmek olduğunun altını çizen Tosun," Eğitim alnındaki tüm çabamız, bir gelecek inşasıdır. bu yönüyle ülkemizi aydınlık yarınlara, donanımlı ver erdemli gençler taşıyacaktır. Zira ülkelerin gücü iyi eğitime sahip insan gücünden gelir." diye konuştu.

Törene, Vali Yılmaz'ın yanı sıra Belediye Başkanı Vefa Salman, kurum müdürleri veliler ve davetliler katıldı.

- Bilecik

Bilecik'te, Cumhuriyet Meydanı'nda İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ve beraberindeki öğretmenlerin Atatürk Anıtı'na çelenk sunması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nı okunmasıyla başlayan tören, Kozabirlik İlkokulundaki programla devam etti.

Vali Tahir Büyükakın, burada yaptığı konuşmada, 2017-2018 eğitim öğretim yılının bugünkü coşku, huzur ve mutluluk içinde başarılı bir şekilde devam etmesi dileğinde bulunarak, Kurtuluş Savaşı sonrası Mustafa Kemal Atatürk'ün, ''Asıl savaşımız, asıl kurtuluş, cehaletten kurtuluştur olmuştur.'' sözünü hatırlattı.

Eğitimle ve öğretimle olan mevzunun aslında bir kurtuluş mevzusu olduğunu ifade eden Vali Büyükakın, şöyle konuştu:

''Bir ülkeyi kalkındırmak, güçlendirmek, diğer ülkeler arasında güçlü bir ülke yapmak istiyorsak, yapmamız gereken, ülkeyi bağımsız kafalara sahip, gerçekten iyi eğitim almış, dünya standartlarında eğitim görmüş insanlar yetiştirmektir. Onun için dinimizin de eğitim yeri olan okul biliyorsunuz, ilk emri ''Oku'' olan bir beynin mensupları olarak okumuşluk kapasitemiz, okuryazarlık oranımız dünyanın ilk sıralarında gelmesi lazım. Bu nedenle bizler elimizden gelen her şeyi yaparak çocuklarımızın koşullarını iyileştirmeye, onları daha iyi koşulda eğitim almaları için geleceğe hazırlamaya çalışıyoruz. Şu anda okullarımızdaki derslik kapasitelerimiz açısından bakıldığında son on beş yılda gerçekten çok ileri seviyelere gelinmiş vaziyette. FATİH Projesi'yle bilgisayarlı tahtalarımızla öğrencilerimizin eğitim koşullarını gerçekten çok ileri seviyelere çıkartmış bulunuyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte de her yıl bir adım daha yukarı giderek bir basamak daha yükselerek çocuklarımızın daha kaliteli eğitim almasını sağlayacağınız ve dünya ligindeki büyük ülkeler arasındaki yerimizi eğitime yaptığımız büyük yatırımlarla alacağız.''

İl Milli Eğitim Müdürü Durmuş da ilköğretimin, okumanın, anlamının, görmenin, görmeyi anlamlandırmanın, düşünmenin, zekayı tahmin etmenin ve kültürün temellerinin atıldığı yerler olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından ortaokul ve lise öğrencilerinden oluşan Söğüt mehteran takımın gösterisi, öğrencilerin şiirler okuması, keman dinletisi ve 4. sınıf öğrencileri 1. sınıf öğrencilerine hediyeler vermesi ile öğrencilerin el baskısıyla sona erdi.

Vali Büyükakın, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve beraberindekiler daha sonra öğrencilerle bir araya gelerek, sohbet etti.



Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.