Yenifakılı'da ekin yangını

YOZGAT (AA) - Yozgat'ın Yenifakılı içesinde bin dekarın üzerinde ekili alan yandı. Yenifakılı ilçesine bağlı Bektaşlı ve Fehimli köyü arasında bulunan hububat ekili alanda bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle...

13 Temmuz 2018 Cuma 16:29
Yenifakılı'da ekin yangını

YOZGAT (AA) - Yozgat'ın Yenifakılı içesinde bin dekarın üzerinde ekili alan yandı.

Yenifakılı ilçesine bağlı Bektaşlı ve Fehimli köyü arasında bulunan hububat ekili alanda bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın, Yenifakılı ve Boğazlıyan ilçe belediyelerinden gelen itfaiye ekipleri ve köylülerin yardımıyla söndürülürken, bin dekarın üzerinde ekili alanın yandığı belirtildi.

Yenifakılı Kaymakamı Şükrü Çakır ve Yenifakılı İlçe Belediye Başkanı Yalçın Karadavut, olay yerinde incelemelerde bulunarak, çiftçilere "geçmiş olsun" dileğinde bulundu.

Yenifakılı Belediye Başkanı Karadavut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çiftçilerin bir yıllık emeğinin yandığını ve üzüntü içinde olduklarını söyledi.

Karadavut, "Belediye itfaiye araçlarımız ve çiftçilerimizin traktörlerle müdahalesiyle yangın söndürüldü. Bin-bin 500 dekar arasında bir alanın yandığını tahmin ediyoruz. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı." dedi.

Anahtar Kelimeler:
Ekin YangınıYenifakılı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.