Yozgatlı gurbetçiler çocukları sevindirdi

YOZGAT (AA) - Yozgat’ta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden sosyal ve ekonomik destek alan 100 çocuğa Hollanda Yozgatlı İş Adamları Derneği tarafından giysi yardımı yapıldı.Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, kurumdan...

17 Nisan 2018 Salı 17:05
Yozgatlı gurbetçiler çocukları sevindirdi

YOZGAT (AA) - Yozgat’ta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden sosyal ve ekonomik destek alan 100 çocuğa Hollanda Yozgatlı İş Adamları Derneği tarafından giysi yardımı yapıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, kurumdan sosyal destek alan çocuklara ve ailelerine Alpaslan Türkeş Huzurevi’nde yemek verdi. Çocuklar daha sonra kurumun belirlediği mağazalardan kişi başı 200 liralık kıyafet aldı.

Yozgat Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, gazetecilere yaptığı açıklamada, iş adamlarına teşekkür ettiğini söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Neşeli de Hollanda’da yaşayan gurbetçilerin memleketleriyle bağlarını koparmadığını belirterek, "Gurbetçilerimiz, ilimizde 100 çocuğumuza kıyafet yardımında bulundu. Bu çocuklarımız, aileleriyle kalıyor. Onların tüm ihtiyaçlarını karşılamak adına biz gerekeni yapıyoruz ama bu tür yardımlar da çocukları mutlu ediyor." dedi.

Hollanda Yozgatlı İş Adamları Derneği Üst Kurul Başkanı Kadir Açkalmaz da dernek olarak 10 yıldır benzer faaliyetlerle bulunduklarını belirterek, "Hollanda’da 3 bin 600 Yozgatlı iş adamı var. Yozgat ve Sorgun’da 100 çocuğumuza kıyafet yardımında bulunduk. Biz, memleketimizi unutmuyoruz ve elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.