Zeytin Dalı Harekatı'na destek

- Eskişehir ve Yalova'da TÜGVA üyeleri basın açıklaması yaparak Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdi

23 Şubat 2018 Cuma 16:03
Zeytin Dalı Harekatı'na destek

ESKİŞEHİR/YALOVA (AA) - Eskişehir ve Yalova'da Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) üyeleri Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdi.

TÜGVA üyeleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Meşelik Yerleşkesi'ndeki İlahiyat Camii'nde cuma namazı çıkışında Zeytin Dalı Harekatı'na destek vermek için ellerindeki Türk bayraklarıyla bir araya geldi.

TÜGVA ESOGÜ Temsilcisi Mehmet Şirin Aslan, yaptığı açıklamada, halkın Afrin'de barışın hakim olmasını isteyerek harekata destek verdiğini ifade etti.

Kendi geleceğini kendi tayin eden, karar alırken milletinin onayını alan büyük ve güçlü bir Türkiye bulunduğunu anlatan Aslan, "Sınırlarını tehdit eden kim olursa olsun, dünyayı onlara dar edecek kadar güçlü bir Türkiye var. Ordumuzun Afrin'de terör örgütlerine karşı kendi sınırlarımızı ve orada yaşayan masum halkı korumak adına yürüttüğü haklı mücadeleyi sonuna kadar destekliyoruz. Ordumuzun Zeytin Dalı Harekatı'nın zaferle tamamlanmasını Allah'tan niyaz ediyoruz." diye konuştu.

Konuşmanın ardından grup, üzerinde Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan askerlerin isimlerinin yazılı olduğu pankartı, üniversitenin giriş kapısına astı.

- Yalova

TÜGVA Yalova İl Temsilciliği üyeleri de cuma namazının ardından Merkez Cami önünde bir araya geldi.

Grup adına açıklama yapan Mustafa Dündar, Türkiye'nin Afrin'de yerel halk üzerinde antidemokratik bir biçimde silah gücüyle baskı kuran PKK/YPG terör örgütünü bertaraf etmeyi amaçladığını söyledi.

Dündar, "Afrin'de işimizin olmadığını düşünenler, Batı'nın tepkisinden korkanlar şunu bilmelidirler ki eski Türkiye artık yok." dedi.

Açıklamanın ardından harekatta şehit düşen askerler için dua eden grup, tekbir getirdi. Basın açıklamasına AK Parti Merkez İlçe Başkanı Umut Güçlü, Memur-Sen İl Başkanı Uğur Hakan Tan ve vatandaşlar da katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.