Adil Gür açıkladı! İşte son anket!

Türkiye seçime giderken son anket A&G şirketinin son seçim anketini açıklayan Adil Gür, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

13 Haziran 2018 Çarşamba 11:46
Adil Gür açıkladı! İşte son anket!

Son genel seçimlerde en doğru oy oranı tahmini yapan ve toplumsal konulardaki araştırmalarıyla dikkat çeken A&G'nin sahibi Adil Gür, cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turda biteceğinin görüldüğünü söyledi.

BİR AY ÖNCE NE DİYORSAK O...
İşte Adil Gür'ün yaptığı açıklamalardan satır başları...

- Bundan 2-3 hafta önce bir gazetede röportaj yaptım. 1 ay önce verdiğim röportaj hala haber olarak duruyor orada. 1 ay önce ne diyorsak oradayız. Anket yapmak pahalı bir iş, gazetelere bedava gönderilecek kadar ucuz değil.

- Türkiye 2010 yılında bir referanduma gitti ve HDP (o zamanlar ismi başkaydı) sandığı boykot etti, gitmedi ve sonuç 57.8 çıktı. Eğer sandığa gitseydi 52-48 çıkardı. 16 nisanda referandum yapıldı, 51.6 evet çıktı. Türkiye'de son yıllarda yapılan tüm hayati seçimlerin hepsi çekişmeli ve başabaş geçiyor. Bir çok değişkeni bilmemiz lazım.

BİRİNCİ TURDA BİTECEK

- Cumhurbaşkanlığı seçimi 1. turda mı bitecek 2. turda mı. Ben 1 aydır hep söylüyorum, araştırmalar 1. turda biteceğini gösteriyor.

- Bu hafta vatandaşa sorduk. Yaklaşık "%15'i tatile başka memlekete gideceğim diye" cevap verdi. %15 demek, yaklaşık 8 milyon seçmen demektir.

- Bayramdan sonra kayıtlı olduğum yere dönceğim ve oyumu kullanacağım diyen diyen seçmen sayısı %77.2. Asla kullanmam diyen 2.7'ye denk geliyor. Yaklaşık 1 milyon seçmenin oy kullanıp kullanmayacağı belli değil.

- Mayıs ayı ortasında A&G'nin yaptığı araştırmada "Mutlaka sandığa gidip oyumu kullanacağım" diyenlerin oranı %85.9'du. Haziran ayında yapılan son araştırmada ise %88.3'e yükseldiği görülüyor.

Anahtar Kelimeler:
Adil Gür
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.