Anadolu Yayıncılar Derneği'nden Azerbaycan'a Çıkarma

Anadolu Yayıncılar Derneği'nin Türkiye ve Azerbaycan Kültür Bakanlarının katkısı ile düzenlediği medya kurultayı Bakü'de başladı.

20 Temmuz 2018 Cuma 21:34
Anadolu Yayıncılar Derneği'nden Azerbaycan'a Çıkarma

Anadolu Yayıncılar Derneği, Dernek Başkanı Sinan Burhan’ın öncülüğünde  Azerbaycan Cumhuriyetinin 100. yıldönümü ve Azerbaycan Milli Basınının 143. Kuruluş Yıldönümü vesilesiyle Başkent Bakü`de Uluslararası Medya Kurultayı gerçekleştiriyor. Türkiye ve Azerbaycan Kültür Bakanlarının desteğiyle düzenlenen organizasyona katılmak için aralarında KONTV Genel Yayın Yönetmeni Nurettin Bay'ın da bulunduğu 40 medya mensubu Bakü'ye gitti. 

Gazetecilerden oluşan heyet ilk olarak Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliğini ziyaret etti. Büyükelçi Erkan Özoral gazetecileri “topraklarınıza hoşgeldiniz” diyerek karşıladı.

Konuşmasında Azerbaycan ile ilgili bilgi veren Özorol "Biz iki devlet, tek milletiz. Azerbaycan son yıllarda hızlı bir şekilde büyümektedir. Haydar Aliyev’in başlattığı kalkınma hamlesi devam etmektedir. İlham Aliyev ile birlikte ise Azerbaycan daha da gelişmiştir. İki ülke arasındaki ilişkiler kardeşlik ilişkileridir. Keşke imkan olsa tüm Türkiye Türklerini buraya getirebilsek ve buradaki Azeri kardeşlerimizi de Türkiye’ye götürebilsek” dedi

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan ise medya mensupları olarak Azerbaycan’da bulunmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Burhan "Anadolu'nun dört bir yanından yerel medya mensupları, ulusal gazetelerin saygın isimleri buraya geldi. Bizi kendi evimizde misafir ettiniz. Bu misafirperverliğiniz için hem size hem de eşinize çok teşekkür ediyorum" dedi.

 

AYD, Türkiye-Azerbaycan stratejik ortaklığının medya boyutunu, kardeş ülkenin medya ve basınından sorumlu kişilerin de katılacağı Uluslararası Medya Kurultayında masaya yatıracak. Aynı zamanda Türkiye’nin yaşadığı 15 Temmuz darbe süreci Azerbaycanlı gazetecilere anlatılacak. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.