AYD, Hacı Yakışıklı'ya Destek Mesajı Yayınladı...

Dernekten yapılan açıklamada "Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Mansur Yavaş’ın Akit Gazetesi Ankara Temsilcisi Hacı YAKIŞIKLI’nın bir yazısı üzerine Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunması basın özgürlüğünü ihlaldir"denildi.

16 Şubat 2019 Cumartesi 14:04
AYD, Hacı Yakışıklı'ya Destek Mesajı Yayınladı...

Anadolu Yayıncılar Derneği'nin yaptığı yazılı açıklama şöyle:

Yavaş, Hacı Yakışıklı’nın 11.02.2019 tarihli “ Özhaseki  Ankara’yı, Yıldırım İstanbul’u alacak adlı köşe yazısına suç duyurusunda bulunmuştur. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına göre sarsıcı yorum suç değildir. Sayın Yakışıklı ilgili yazısında, HDP’lilerin Sayın Mansur Yavaş’ın Ankara Büyük Şehir Belediyesini kazanması halinde belediyede daha etkili olacağını belirtmişti. Nitekim bazı HDP’lilerin Millet İttifakını desteklediklerini açıklamaları buna işaret olarak değerlendirilebilir. 

O nedenle Mansur Yavaş Bey’in bir an önce bu kararından vazgeçmesini bekliyor AYD olarak meslektaşımız Hacı Yakışıklının yanında olduğumuzu ifade ediyoruz.

Anadolu Yayıncılar Derneği

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.