Başkent'te Atık Temizliği

Ankara Büyükşehir Belediyesi, insan sağlığını etkileyen ve çevreyi kirleten atıkların temizliğini sürdürüyor. Başkent'te geçimini kağıt toplayarak sürdürenler tarafından oluşturulan kağıt birikintileri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından temizleniyor.

12 Kasım 2018 Pazartesi 13:13
Başkent'te Atık Temizliği

 Ekipler son olarak Çankaya ilçesinde Çiğdem Mahallesi Şirin Tepe Mevkii'ndeki gecekondularda yaşayan ve bulundukları alanda kağıt ve hurda biriktirenlere yönelik operasyon düzenledi.

         Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın Mahalli Çevre Kurulu Kanunu'nda yer alan 2017/65 sayılı karar ve 2872 sayılı Çevre Kanunu gereği düzenlenen atık temizliği ile şehir görüntüsünü bozan, insan sağlığını tehdit eden ve çevreye zarar veren atıklar bölgeden bertaraf edildi.

 

VATANDAŞLAR ŞİKAYETÇİ

         Bölgede ikamet eden vatandaşların şikayeti üzerine harekete geçen ekipler, bölgeyi kirli atıklardan tamamen arındırdı.

         Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Oğuzhan Yücel, Başkent’te atıklar ile ilgili gelen tüm şikayetleri dikkate aldıklarını belirterek, şöyle konuştu:

“Mahalle sakinlerinin yapılan çalışmadan etkilenmemesi için yazılı ve sözlü yapılan uyarıların ardından söz konusu alan, hurda ve kağıt atıklardan tamamen temizlenmiştir."

 

ZABITAYA BİLDİRİN UYARISI

         Bu tarz usulsüz çalışmalara fırsat verilmeyeceğini belirten Yücel, vatandaşların insan ve çevre sağlığı açısından duyarlı olmasını ve Büyükşehir Zabıta Daire Başkanlığı’na bildirmeleri uyarısında bulundu.

         Büyükşehir Zabıta ile Kent Estetiği Daire Başkanlığı ile Fen İşleri Daire Başkanlığı ekiplerinin koordinatörlüğünde gerçekleştirilen operasyonlara, İtfaiye Daire Başkanlığı, Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ekipleri ve Emniyet güçleri de destek veriyor.

         Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekiplerin titizlikle yürüttüğü koordineli çalışma sonucunda Çiğdem Mahallesi’nde 100 kamyon atık malzeme toplanarak, Sincan Çadırtepe Katı Atık Depolama alanına götürüldü.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.