"Çamur at izi kalsın"

Öz İplik İş Sendikası Genel Başkanı Murat İnanç'tan asılsız haberlere tepki..

18 Temmuz 2018 Çarşamba 16:48
"Çamur at izi kalsın"

İnanç yaptığı yazılı açıklamada :

"Son günlerde bazı basın-yayın organlarında hırsı aklından daha önde olan ve sendikamızın örgütlenme başarısını gölgeleme amacını taşıyan kişiler tarafından sendikamız Öz İplik-İş ile ilgili ithamlarda bulunulmaktadır.

Çarpıtılarak yayınlanan haberler, içerik itibarı ile gerçekleri yansıtmamaktadır. Sendika ile uyuşmazlık içinde olan, hırsı aklından önde kişinin “çamur at izi kalsın” yaklaşımıyla ortaya koyduğu iddiaların manşete çıkarılması, Öz İplik-İş Sendikası ve camiasına yönelik bir saldırıdır.

 

Kamuoyunun malumudur ki, hukuki süreci devam eden ve sadece iddia aşamasında olan, henüz hukuki süreci sonuçlanmamış konular hakkında bu tarz yorum ve içerik çarpıtması yapmak hem hukuk kurallarıyla hem de basın etiğiyle bağdaşmamaktadır.

 

Söz konusu iddiaların tamamı yargılama aşamasında olup, 2013 yılından bu yana bir grup gazete tarafından aynı haber temcit pilavı gibi defalarca gündeme taşınmıştır.  Haberlerin Sendikamız Olağan Genel Kurulunun yaklaştığı ve şube seçimlerinin gerçekleştiği dönemlerde; sanki yeni bir habermiş gibi verilmesi de, kasıtlı ve planlı bir algı operasyonunu ortaya koymaktadır. 

 

Bu beyhude girişim içinde; emek mücadelesini kendi vesayetlerinde sananların hırsı yüzünden, kendini kaybetmiş bir kişiyi kullanarak yaptıkları ideolojik bir saldırı da vardır. Sadece bize değil, temsil ettiğimiz her kesime saldırılmaktadır.

 

Çünkü biz örgütlenmemizle, sendikal çabamızla onların ezberlerini bozduk. İşçinin teveccühünü kazandık. Üye sayımızı yükselttik. 

Örgütlenme mücadelesi veren işçilerimiz çeşitli eziyetlere, baskılara uğradı.

Örgütlenme çabamız sırasında gözaltına alındık.

İşverenlerin türlü oyunlarıyla uğraştık. 

İşçilerin ve bizim örgütlenme ve hak mücadelesini bir kez dahi görmeyenler şimdi kalkmış ithamlarda bulunuyor.

 

Sendikayla uyuşmazlık içinde olan birinin verdiği, iddia ile çarpıttıkları şeylere ilişkin mahkeme süreci devam etmektedir.

 

Elbette alnımız açık, yargımızın da denetimi başımızın üstüne…Bütün iddiaların hesabı mahkemelerde verildi. Verilmeye devam ediliyor. Bu nedenle çabaları nafile... 

 

İşçi Hak yolundan dönmez. 

 

Yapılan bu saldırının ne işçi, ne işçi mücadelesiyle, ne de sendikacılıkla ilgisi vardır. Saldırı ideolojiktir; hırsı yüzünden kendinden geçmiş biri, ideolojik olarak Öz İplik İş'e ve camiasına düşmanlık edenlerle organize işbirliği içindedir.

 

Öz İplik-İş Sendikası’nın kurumsal kimliğine zarar veren bu yanlış haberlerin  biran önce düzeltileceğini ümit eder, konuyu bilgilerinize sunarım"denildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.