Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz buralardan artık geri adım atamayız dedik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmelerinin detaylarını açıkladı.

23 Mart 2018 Cuma 16:28
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz buralardan artık geri adım atamayız dedik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Bağcılar 6. olağan ilçe kongresi öncesi halka hitap etti.

Erdoğan dün ABD Başkanı Donald Trump ile geçtiğimiz günlerde de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü. Görüşmelerle ilgili detayları burada açıkladı.

"Biz mağdurların yanındayız dedik"

Zeytin Dalı Harekatı'yla ilgili geri adımın atılmayacağı mesajını iki lidere de veren Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu:

"Dün evvelsi akşam Sayın Trump ile Putin ile de bu işleri konuştuk. Dedik ki biz buralardan artık geri adım atamayız. Biz mazlumların yanındayız dedik. Biz mazlumların, mağdurların yanındayız' dedik. 'Bu millet tarihte mazlumların, mağdurların yanında olmanın adımını atmıştır' dedik. Hiçbir zaman zalimlerin yanında olmadık." "Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3700'ü aştı"

- Suriye'ye kaçtılar. PKK, PYD ile YPG ile beraber oldular. Onlara orada gereken ders verildimi? Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3700'ü aştı. Devam ediyoruz. Fırat Kalkanı'nda bunlara gereken ders verildi. 2000 dönüm arazideki kardeşlerimiz dönüp tekrar topraklaına yerleştiler. Geri dönüş başladı. Her türlü desteği veriyoruz.

"İdlib, Menbiç var"

- Noktayı koyduk. Afrin ile bitmeyecek. İdlib, Menbiç var. Buralardada hak tecelli edene kadar yola devam. Artık yeni bir döneme giriyoruz. Malum paçavraları falan tanımıyoruz bayrağımız burada. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.