Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yabancı basın mensupları ile buluşmasında konuşma yaptı. Erdoğan, "Uluslararası hukukun verdiği imkanları sonuna kadar kullanarak meselenin (Mursi'nin vefatı) aydınlığa kavuşturulması için mücadele edeceğiz" dedi.

20 Haziran 2019 Perşembe 11:58
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Bugün Avrupa'da 5,5 milyon civarında Türkiye kökenli kardeşimiz hayatını sürdürüyor.

Orta Asya'daki soydaşlarımızın derdi bizim de derdimizdir. Yayılmacı-mücadeleci bir anlayış içinde değiliz. Bizim hiçbir ülkenin toprağında, egemenliğinde içişlerinde gözümüz yok.

Suriye'deki krize hassasiyetle çözüm yolları arıyoruz.

Pazartesi günü Mursi'nin vefatıyla bir kez daha gözler önüne serilen Mısır'daki demokrasi katliamına tepki gösteriyoruz. Bize özgürlük dersi verenler, seçilmiş Cumhurbaşkanının ölümüne sessiz kalsa da biz kalamayız. Bir ülkede seçimle gelen ilk Cumhurbaşkanı 20-25 dakika can çekişiyor. Orada en ufak bir müdahale yapılmıyor. Ailesi vasiyetin yerine getirilmesini istiyor. Ailesine naaşını vermiyorlar. Sisi denilen kişi Mısır'da böyle bir yöneticidir ve bir zalimdir.

Uluslararası hukukun verdiği imkanları sonuna kadar kullanarak meselenin (Mursi'nin vefatı) aydınlığa kavuşturulması için mücadele edeceğiz

Kaşıkçı cinayeti konsunda ülkemizin tutumunu haklı buılan BM'nin sorumlulardan hesap soracağına inanıyorum.

Bizim ifadelerimiz Sisi'yi sevenleri rahatsız edebilir. Ama önemli olan haklıların yanında yer alanların buna nasıl baktıkları.

Denetim aracı olması gereken medyanın siyaseti biçimlendirme vasıtasına dönüştürülmesine itiraz ediyoruz.

Kalemini ve kamerasını terör örgütlerinin  emrine verenler bizim nezdimizde asla gazeteci olamazlar. Bizi sık sık eleştirenlerin bilerek gözden kaçırdığı nokta işte burasıdır.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.