Cumhuriyet Gazetesi ve Birgün Gazetesine kınama

Milli Gazete Yazarı Rahmetli Mehmet Şevket Eygi’nin vefatı ile ilgili haber yapan Cumhuriyet Gazetesi ve Birgün Gazetesi'ne Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı sert tepki gösterdi.

14 Temmuz 2019 Pazar 09:16
Cumhuriyet Gazetesi ve Birgün Gazetesine kınama

Milli Gazete Yazarı Rahmetli Mehmet Şevket Eygi’nin vefatı ile ilgili haber yapan Cumhuriyet Gazetesi ve Birgün Gazetesi kutuplarıcı, dışlayıcı, ötekileştirici bir nefret dili kullanmışlardır. Birgün Gazetesi’nin “Gerici yazar Mehmet Şevket Eygi öldü” başlıklı haberi ve Cumhuriyet Gazetesi’nin “Gerici yazarın tabutunu Erdoğan taşıdı “ başlıklı haberi fevkalede saygısız ve seviyesizdir. İnancı ve fikri ne olursa olsun Türk toplumu ölülerimizi rahmetle yâd eder.Ölünün arkasından konuşulmaz ilkesi Türk toplumu tarafından benimsenmiştir. Buna rağmen bu dilin kullanılması fevkalade üzüntü vericidir. Hemen her ortamda fikir özgürlüğünden, basın özgürlüğünden ve inançlara saygıdan bahseden bu iki basın kuruluşu nefret suçu işlemiştir 320 yerel radyo televizyon ve gazete adına bu iki kuruluşu kınıyor ve özür dilemeye davet ediyoruz.

Sinan Burhan Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.