Erdoğan'dan dikkat çeken mesajlar

AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Vakit Türkiye Vakti' diyerek yola çıkıyoruz. 24 Haziran'da Cumhurbaşkanlığı seçimini yüzde 50'nin çok üzerinde bir oyla kazanmayı hedefliyoruz" dedi.

24 Mayıs 2018 Perşembe 15:50
Erdoğan'dan dikkat çeken mesajlar

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Spor Salonu'nda AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı'nda konuşuyor.

İŞTE 360 SAYFALIK BEYANNAME - TIKLA GÖR

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Aynı yolda geçtiğimiz aynı sudan içtiğimiz aynı şarkıları söylediğimiz gönüllerimiz dualarımız bir olan siz değerli milletvekili adaylarımızı sevgiyle selamlıyorum.

Ayaklarının altına cennetin serildiği analarımızı yarimiz olan evladımız olan kardeşimiz olan kadınlarımızı selamlıyorum. Geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz eğitimden siyasete her alanda önlerini açtığımız gençlerimizi selamlıyorum. Ülkemize ve milletimize hizmet için hep beraber çıktığımız bu yolculuğu inşallah hayırlısı ile menziline ulaştıracağız. Birleşmiş Milletler İnsani Gelişmişlik Endeksi'ne göre, yüksek insani gelişmişlik seviyesine çıkarmış olduğumuz ülkemizi, en yüksek insani gelişmişlik seviyesine de ulaştıracağız. Kadınların iş gücüne katılma oranını 2023 sonunda yüzde 40'ın üzerine çıkaracağız.

"HER İKİ SEÇİMDEN DE YÜZÜMÜZÜN AKIYLA ÇIKACAĞIZ"

Seçim beyannamemizi, 'Yaparsa yine AK Parti yapar' diyerek milletimizim takdirine sunuyoruz. 'Vakit Türkiye Vakti', diyerek yola çıkıyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimini yüzde 50'nin çok üzerinde bir oyla kazanmayı hedefliyoruz. TBMM'de de güçlü bir grup kurmamız gerekiyor. İnşallah her iki seçimden de yüzümüzün akıyla çıkacağız.

"DİJİTAL TÜRKİYE'NİN VAKTİNİN GELDİĞİNE İNANIYORUZ"

Beyannamemizin giriş kapısı mahiyetindeki gelecek vizyonumuz bölümünü paylaşmak istiyorum. Değişimi iyi algılayarak uyum sağlayanlar kazanırken geri kalanlar eskisinden çok daha fazla bedeller ödüyor. Biz oluşan fırsatları dikkatle analiz ederek bir yol haritası ortaya koyuyoruz. Dijitalleşmeye özel bir önem veriyoruz. Dijital Türkiye'nin vaktinin geldiğine inanıyoruz. Önümüzdeki dönemde gelişmekte olan ülkelerin üzerinde yüksek ve sürdürülebilir bir ekonomik büyüme sağlayacağız.

"KÜRESEL DÜZEYDE ÜLKEMİZİ BİR GÜÇ HALİNE GETİRECEĞİZ"
Ekonomimizi güçlendirerek yolumuza devam edeceğiz. Küresel düzeyde ülkemizi bir güç haline getireceğiz. Yenilikcilik ve farklılık yapısına dayalı ülkemizi geliştireceğiz. En büyük servetimiz dinamik nüfusumuzu en iyi şekilde değerlendireceğiz.

"KADIN GİRİŞİMCİLERİ GÜÇLENDİRECEĞİZ"
Birlikte yürüyeceğimiz gençlerimizle yeni başarı hikayeleri yazacağız. Kadınlarımızın aktif katılım sürecinde desteklemeye devam edeceğiz. Kadın girişimciliğini güçlendirirken, kadınların iş gücüne katılımını yüzde 40'ın üzerine çıkaracağız. Alt alta gelir grubunda olan ülkemizi üst orta gelir grubuna yükselttik. Ekonominin nimetlerini daha adaletli bir şekilde tüm toplumsal kesimlere dağıtacağız.

GELİRİ DAHA ADİL PAYLAŞACAĞIZ
Alt orta gelir grubunda olan ülkemizi üst orta gelir grubuna yükselttik. Ekonominin nimetlerini daha adaletli bir şekilde tüm toplumsal kesimlere dağıtacağız. Gelirini daha adil palaşan, hakkaniyeti salamış bir ülke haline geleceğiz. Demokratik standartları yüksek bir ülke olma yolunda kararlılıkla ilerleyeceğiz. Milli gelirden, araştırma ve geliştirmeye ayırdığımız bütçeyi yüzde 2'ye çıkararacağız.

ÖZEL SEKTÖRÜN ROLÜNÜ YÜKSELTECEĞİZ
Bilginin üretiminde katma değer oluşturacak şekilde kullanımında özel sektörün rolünü yükselteceğiz. Oluşturacağımız özgün projelerle küresel ölçekte tanınan çok sayıda girişimcisi ve markası olan bir ülke haline dönüşeceğiz. Kurumsal kaliteyi artırmış bir Türkiye hedefliyoruz. Mega projelerimizi hayata geçirmeyi sürdüreceğiz. Ülkemizi, her alanda yerli ve milli üretimde söz sahibi olan güçlü bir ülke haline dönüştüreceğiz.

AKILLI VE YEŞİL PROJELERİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ
Özellikle savunma sanayinde tükiye sadece kendi ihtiyaçlarını karşılamakla kalmayacak önemli ihracatçıları arasında yer alacaktır. Ülkemizde vazgeçilmez olan gıda ve enerji alanında en üst düzey tedbiri hayata geçireceğiz. Bu bağlamda akıllı ve yeşil şehir projelerimizle şehirlerimizi daha yaşanır bir hale getireceğiz. Gelecekleri nesillere iftihar edecekleri kimliği olan şehirler bırakacağız. Eğitim kültür ve sanatta yenilikçi ürünlerle tüm insanlık için yeni yeni atılım yapmaya devam edeceğiz.

YARGININ BAĞIMSIZLIĞINI DAHA DA GÜÇLENDİRECEĞİZ
Yargının tarafsız ve bağımsızlığı da önem verdiğimiz bir başka husustur. 15 Temmuz sonrası yargıdaki darbe ve vesayet kalıntılarını ortadan kaldırmak için gerekli adımları attık. Yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığını güçlendirecek adımları atmaya devam edeceğiz. Demokrasi ile kalkınmayı birbirinin tamamlayıcısı olarak gördük. AK Parti iktidara geldiğinden beri standartlarını sürekli yükselten partidir. Önümüzdeki engeller ne olursa olsun hak ve özgürlüklerden taviz vermedik.

CEMEVLERİNE HUKUKİ STATÜ TANIYACAĞIZ
Hak ve özgürlükler konusunda yaptıklarımnızı saysak önümüze çok uzun bir liste çıkar. Devletin adli düzeninin temel haklar baz alınacak şekilde düzenlenmesini sağlayacağız. Yasaklarla ve yasakçı zihniyetle mücadelemizi sürdüreceğiz. Cemevlerine hukuki statü tanıyacağız. Biz iktidara yürürken milletimize şunu söyledik; 3Y demiştik. Yeni dönemde de bununla mücadeleyi sürdüreceğiz.

Geçici rüzgarlara kapılmayıp dışa açık ekonomik yapımızı güçlendirerek yola devam edeceğiz. Üretim biçimimizi yenilikçilik ve farklılık oluşturmaya dayalı bir yapıya dönüştüreceğiz. Bilgiye dayalı üretim büyümemizin belirleyici gücü olacaktır. En büyük servetimiz gençlerimizdir. Yeni hedefimiz ülkemizi yüksek gelirli ülkeler ligine taşımaktır. Teknolojinin her alanında yetkin bir ülke haline geleceğiz.

Özgün projelerle küresel ölçekte tanınan bir ülke konumuna yükseleceğiz. Uluslarlarası düzeyde de hizmet verebilecek nitelikte mega projelerimizi birer birer hayata geçirmeyi sürdüreceğiz. Savunma sanayinde Türkiye dünyanın önde gelen ihracatçı ülkeleri arasına girecektir. Enerji ve gıda güvenliği alanlarında en üst düzeyde tedbirleri hayata geçireceğiz. AB başta olmak üzere farklı bölgesel yapılarla ekonomik siyasi ilişkilerimizi daha da güçlendireceğiz. 'Dünya 5'ten büyüktür' çağrımızı kararlılıkla ifade etmeyi sürdüreceğiz.

Seçim beyannamemizin ikinci kısmını yeni yönetim sistemimiz oluşturuyor."

Anahtar Kelimeler:
Vakit Türkiye Vakti
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.