Fırat'ın doğusunu huzura kavuşturmakta kararlıyız

İslam İşbirliği Teşkilatına Üye/Gözlemci Devletlerin Anayasa ve Yüksek Mahkemeleri Birinci Yargı Konferansı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Dün akşam Irak'ta atılan adımlara karşı operasyonlarımızı yaptık. Fırat'ın doğusunu huzura kavuşturmakta kararlıyız" açıklamasında bulundu. ABD'ye Münbiç uyarısında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Münbiç hikayesiyle, oyunlarla kararlığımızı bozmaya çalışıyorlar. Münbiç'i temizlemezseniz oraya da gireceğiz" dedi.

14 Aralık 2018 Cuma 11:43
Fırat'ın doğusunu huzura kavuşturmakta kararlıyız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatına Üye/Gözlemci Devletlerin Anayasa ve Yüksek Mahkemeleri Birinci Yargı Konferansı'nda önemli açıklamalarda bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Dün Başkentimiz Ankara'daki bir tren kazasında ebediyete intikal eden 9 kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum. 

Değerli kardeşlerim hukukun üstünlüğü ve temel hakların korunmasında yüksek yargının rolü konulu konferansımızın başarılı geçmesini diliyorum. İslam dünyasının dört bir yanından toplantımızı şereflendiren sizlere daha huzurlu ve güvenli bir dünya ideali için yaptıklarından dolayı şükranlarımı sunuyorum.

Bizim ülkemizde adalet olursa yiğitliğe gerek kalmaz diye bir söz vardır. 

Bugün dünyada güçlü olanlar adaletin değil kendi çıkarlarının peşindedir. Zulümle payidar olunmayacağının sayısız örneği vardı. Özellikle bölgemizde vicdanları kanatan zulümler yaşanıyor

Müslümanının olduğu yerde soykırım, adaletsizlik olmaz, olmamalıdır. Bu kötülüklerin hepsi bu günlerde islam dünyasının üstünde bir kara bulut gibi konuşuyor.

Vicdanlarda karşılığı olmayan adaleti, sadece kanunlarla sağlamak mümkün değildir.

KAŞIKÇI AÇIKLAMASI

Cemal Kaşıkçı cinayetinin bana göre failinin kim olduğu belli.

Öncesinde suçu buraya yıkma gayreti içinde oldular. Her şey şu anda gün yüzüne çıkıyor. Veliaht prensin en yakınındakiler cinayette aktif rol üstlendi. Ses kayıtlarında veliaht prensin en yakınları var. Hakkı ve hakikati adalet çerçevesinde söylemediler. Doların, riyalin kurbanı olanlar adalet çerçevesinde konuşamıyor.

ABD'lilere, İngilizlere Suudi Arabistan'a Fransa'ya bütün bilgileri verdik. Sonuna kadar kovalayacağız, bırakmak yok.

'FIRAT'IN DOĞUSUNU HUZURA KAVUŞTURMAKTA KARARLIYIZ'

Irak ve Suriye'yi DEAŞ'la mücadele görüntüsü adı altında yakıp yıkanlar vebal altındadır. Irak'ta dün operasyonlarımızı yaptık ve sürekli sınırlarımıza tehdit oluşturan Sincar ve çevresinde harekat gerçekleştirdik. Fırat'ın doğusunu huzura kavuşturmakta kararlıyız. Operasyonlarımız devam edecek. Fırat'ın doğusundaki müdahale konusunda zaman kaybetmeye, gecikmeye tahammülümüz yoktur.

ABD'YE MÜNBİÇ UYARISI

Münbiç hikayesiyle, oyunlarla kararlığımızı bozmaya çalışıyorlar. Münbiç'i temizlemezseniz oraya da gireceğiz. Münbiç Arapların yaşadığı bir bölgedir. Ama terör örgütlerine vermiş durumdalar. Şimdi de diyoruz ki, temizlediniz temizlediniz, çıkarmadığınız takdir de Münbiç'e de gireceğiz. Türkiye Fırat'ın doğusundaki terör batağına müdahalede yeterince zaman kaybetmiştir. Afrin operasyonunda sahada karşılaştığımız manzara tescillidir. Bu manzara Fırat'ın doğusunda neler yapıldığını, harekete geçmezsek neler olacağının göstergesidir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.