Gazeteciler uyuşturucuya savaş açtı!

Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından düzenlenen 'Uyuşturucu ile Mücadelede Medyanın Rolü' konulu panel Elazığ’da gerçekleştirildi. Programa Ulusal Televizyon ve Gazetelerden çok sayıda önemli isim katıldı. Elazığ’a gelen gazeteciler, uyuşturucu ile mücadele konusunun yanı sıra Elazığ’a değinerek Elazığ’dan övgüyle bahsettiler.

24 Eylül 2018 Pazartesi 10:11
Gazeteciler uyuşturucuya savaş açtı!

Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından düzenlenen “Uyuşturucu ile Mücadelede Medyanın Rolü” konu panel Elazığ’da gerçekleştirildi.

Programa; Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, İl Emniyet Müdürü Doğan Cangül, Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, Elazığ İş Kadınları Derneği Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, Ulusal televizyon ve gazetelerden çok sayıda gazeteci, STK Temsilcileri, kurum ve kuruluş müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

YEREL MEDYA’DAN MANDACI OLMAZ, DARBECİ OLMAZ” Programın açılış konuşmasını Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan yaptı. Sinan Burhan, “Anadolu Yayıncıları Derneği sadece yerel medyanın sorunlarını çözmek için kurulmuş bir sivil toplum örgütü değil. Ülkemizi ilgilendiren sosyal olgu ve olayları yakından takip eden memleket meselelerinde tavır geliştiren refleks ortaya koyan önemli bir sivil toplum örgütü. Biz bu organizasyonu gönüllü amatör ruhunu kaybetmemiş yerel televizyoncular ile kurduk çok şükür. Bütün büyük yolcuklar ilk adım ile başlar. İlk adımı attık. Kısa zamanda kurumsallaşarak Türkiye’nin önde gelen Sivil Toplum Kuruluşlarının yerini aldık. Anadolu kanalları ile ilgili 2 noktanın altını çizmek isterim. Her toplantıda her programda bunu söylüyoruz. Yerel Medya bu milletin değerlerinin yanında yer alır, Yerel Medya’dan mandacı olmaz, darbeci olmaz. Yerel Medya Ramazan’da sakız orucu bozar mı gibi magazin yapmaz. Dolayısıyla bu toplumun bu toprakların değerlerinin ortalamasını temsil eder” ifadelerine yer verdi.
“TÜRKİYE’DE SON DÖNEMDE UYUŞTURUCUN YAYGIN BİR HALE GELDİĞİNİ İLKOKULLARA KADAR İNDİĞİNİ GÖRÜYORUZ”  
“Yerel Medya’ya sahip çıkmak bu ülkenin birliğine beraberliğine sahip çıkmak demektir” diyen Başkan Sinan Burhan “Yerel Medya’ya sahip çıkmak demokrasiye sahip çıkmak demektir. Bu programı neden yapıyoruz. Son günlerde uyuşturucu kullanma yaşının ya da başlama yaşının 13 yaş olduğunu görüyoruz. Dünya’da uyuşturucu kullanımın 250 milyonu bulduğunu Türkiye’de son dönemde uyuşturucun yaygın bir hale geldiğini ilkokullara kadar indiğini görüyoruz. Bu noktada hem yerel Medya’nın hem de ulusal medyanın duyarlılık oluşturmak farkındalık oluşturmak için böylesi güzel bir etkinliği gerçekleştirmesi için bir vesile oldu ”diye kaydetti.

“ELAZIĞ ÖRNEK ŞEHİRLERDEN BİRİDİR” Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “Bugün çok önemli bir konuyu konuşmak, tartışmak, çözüm bulmak, bulunan çözümü de yerine getirmek üzere ilgililere iletmek için çok önemli bir panelin açılışındayız. Gençlerimiz, evlatlarımız, çocuklarımız bizim geleceğimiz… Onlar olmazsa ülkeyi ayakta tutmak, ülkeyi geleceğe taşımak, ülkeyi büyütmek ve geliştirmek mümkün değil. Bu açıdan evlatlarımızın, gençlerimizin daha sağlıklı ortamlarda yetişmesi, daha sağlıklı ortamlarda büyümesini temin etmek elbette yerel yönetimlerinde en önemli görevlerinden biridir. Medya boyutunu işin uzmanları tartışacaklar ancak yerel yönetimler olarak şunu biliyoruz ki şehir insanı insan şehri geliştirir. Eğer şehrin yapısını, şehrin düzenini kamil insan yetiştirecek şekilde planlamış, programlarmış ve yapmışsanız; o şehirden kamil insanlar yetişir. Kamil insanlarda şehri güzel bir şekilde inşa eder. Bu çerçevede 2014 yılında göreve başladığımızda öncelikle şehrin gelişim alanlarıyla, insanımızın gelişimini özdeşleştirdik. Merkeze insanımızı aldık ve insanımızın milli ve manevi değerle uygun yaşamını, gelişimini kendimize öncelikli olarak aldık. 4 yıllık süre içinde 2 milyon 900 bin metrekare yaşam alanı oluşturduk. 383 bin nüfuslu şehir merkezinde kişi başına bunu vurduğumuzda Türkiye’nin 81 ili içinde 2 milyon 900 bin metrekare yaşam alanı oluşturmak bir rekordur. Bu yaşam alanlarında gençlerimiz, evlatlarımız hem spor yapma imkanını buluyorlar, yürüyüş yapma, bisiklet yollarıyla, koşu yollarıyla, spor aktiviteleriyle, basket sahalarıyla, voleybol sahalarıyla, tenis kortlarıyla, kaykay merkezleriyle ve yine futbol sahalarıyla gençlerimizin elbette spor yaparak uyuşturucudan ve kötü alışkanlıklardan uzak olmalarını temin ettik. Bu çerçevede inanıyorum ki

Elazığ örnek şehirlerden biridir.
Gençleri eğer biz uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak istiyorsak; onları en başta spora yönlendirmeliyiz, akabinde okumaya yönlendirmeliyiz. Hemen hemen bütün spor alanlarında parklarımızda al götür oku getir mantığıyla yaptığımız kütüphaneler evlatlarımızın okuma noktasında gelişimini temin etmektedir. Geçen yıl Elazığ’ımızda 1. Kitap fuarını açtık. Kendi nüfusuyla oranladığımızda 70 bin ziyaretçiyle Türkiye’de rekor kırdık. Bu yıl ikincisini düzenleyeceğimiz kitap fuarında yayın evlerimizin, yazarlarımızın söyleşi yaparak gençlerimizi aynı zamanda kitap okumaya teşvik edecekleri çok önemli bir aktiviteye imza atmış olacağız” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.