İşçinin bayram ikramiyesini ödeyin

Temmuz ayı belediye meclis toplantısına bayram ikramiyesi krizi damgasını vurdu. Meclis toplantısında AK Partili meclis üyeleri yine işçilerin hak ettiği bayram ikramiyelerinin ödenmesini talep etti

10 Temmuz 2019 Çarşamba 09:47
İşçinin bayram ikramiyesini ödeyin

Sabah Gazetesi Ankara Eki'nde manşetten yer alan haberde ; MHP grubu olarak verdikleri önergeye ilişkin söz alan MHP Meclis Üyesi Rüştü Biçer, Yavaş'ın geçmiş meclis toplantılarında şirketlerin zarar ettiği yönünde açıklamalarda bulunduğunu anımsatarak, şunları söyledi: "Zarar eden şirketlerdeki yönetim kurulu üyelerinin seçilmiş meclis üyelerinden fazla huzur hakkı alması doğru değildir. Ayrıca geçen ayki meclis toplantımızda ekonomik nedenlerden dolayı belediye şirketlerinde çalışanlara bayram ikramiyelerinin verilmediğini söylediniz. Bu şartlar altında şirket yöneticilerinin huzur hakkı almalarının doğru olmadığını düşünüyoruz" dedi.

ŞİRKET YÖNETİCİLERİ ÖDESİN
Başkan Yavaş ise bayramlarda işçilere ödenmesi gereken ikramiyelerin şirket yöneticileri tarafından ödenmesi gerektiğini söyledi. Yavaş, "İkramiyeleri kim ödeyecek arkadaşlar, şirket yöneticileri ödeyecek. Şirket yöneticileri niye ikramiyeleri neden ödemiyor? Ödesinler. Şirket yönetimi ile ilgili açtığımız davalarda şirket yöneticileri hakkında şirketi zarara uğratanları mahkemeye vermeye devam ediyoruz" diye konuştu.

58 KM METROYU NASIL YAPACAK?
AK Parti Belediye Meclis Üyesi Sinan Burhan: Ankara Büyükşehir Belediye tarihinde yakın zamanda ben hiçbir ikramiyenin verilmediğine şahit olmadım. Uzun yıllardır Ankara'da yaşıyorum, gazeteciyim. Çiçeği burnunda Belediye Başkanı ikramiyeleri ödemiyor. Çalışanlar ve aileleri olmak üzere bu da yaklaşık 100 bin kişiyi ilgilendiriyor. İşçinin alın teri kurumadan ikramiyelerin ödenmesi gerekiyor. Emek kutsaldır. İşçinin ikramiyesinin ödemeyen belediye 58 km metroyu Siteler'e nasıl yapacak? Siteler esnafı metro bekliyor. "Belediyemizin imkânları varsa öncelikle işçinin ikramiyesi verilmesi lazım. Yurt yapmak devletimizin işi KYK'nın işi. Öncelikle işçinin ikramiyesini öder arkasından yurdunu yapar yapacaksa. Önce işçinin alın terini ödesin. İmkânınız varsa yurt yaparsınız. İmkânın yoksa işçinin ikramiyesini vermeyip yurt yapmaya kalkarsan inandırıcı olmaz. Ankaralı ve işçi bunu kabul etmez. Biz yurt yapılmasına karşı değiliz ama önce işçinin hakkını öde"

GEÇMİŞ DÖNEM BAŞKANLARI BU İKRAMİYEYİ ÖDEMİŞLERDİ
ANKARA Büyük Şehir Belediye Meclis Başkan Vekili Fatih Ünal: Ankara Büyükşehir Belediyesi Şirketlerinde çalışan işçilere toplu iş sözleşmeleri gereği 13 günlük Ramazan Bayramı öncesi, 13 günlük de Kurban Bayramı öncesi olmak üzere yılda 26 günlük ikramiye ödemesi yapılır. Daha önceki yıllarda hem Melih Gökçek hem de Mustafa Tuna Başkan bu ikramiyeleri ödemişlerdir. Geçtiğimiz Ramazan Bayramı Öncesi ödenmesi gereken 13 günlük ikramiye Mansur Yavaş Başkan tarafından ödenmemiştir. Bu ikramiye Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan toplu iş sözleşmesi olan şirketlerin tamamında çalışan işçilere ödenmesi gerekmektedir. Konu ile alakalı geçen ayki Büyükşehir Belediye Meclisinde işçilerimizin bu bayram ikramiye alamadığı için mağdur olduğunu belirttim, bunun üzerine Mansur Yavaş Bey bütçesinin uygun olmadığından dolayı ödeme yapmadığını beyan etmişti. 20 bine yakın işçimiz ilk defa bu bayramda ikramiyelerini alamamışlardır. Önümüzde bir bayram daha var, ihtimali bu bayramda da işçiler ikramiye alamayacaklar. Asgari ücretle çalışan işçilere verilmeyen ikramiyeler haliyle işçilerimizi ve ailelerini oldukça mağdur etmektedir.

Son Güncelleme: 10.07.2019 09:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.