MEHMET ÖZHASEKİ, ANKARA RADYOLARI ORTAK YAYININDA SORULARI CEVAPLADI

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, Başkent’e vizyon kazandıracak, yepyeni bir soluk getirecek Ankara Projelerinin ayrıntılarını katıldığı canlı yayında açıkladı.

11 Ocak 2019 Cuma 21:04
MEHMET ÖZHASEKİ, ANKARA RADYOLARI ORTAK YAYININDA SORULARI CEVAPLADI

Sinan Burhan, Gülay Kankalp Çetin ve Elvan Palaşoğlu’nun sunumuyla gerçekleşen ve 16 Ankara radyosunun ortak yayınladığı programa katılan Özhaseki, Başkentlileri merak ettiği konulara açıklık getirdi, sosyal medya üzerinden gelen soruları cevaplandırdı ve projelerinin ayrıntılarını verdi. 

Ulaşımdan, çevre çalışmalarına, Mamak Kentsel Dönüşüm’den, UEFA standartlarındaki stada kadar pek çok konudaki projelerini ayrıntılarıyla anlatan Özhaseki, “Bütçemizin büyük çoğunluğunu raylı sistem projeleri oluşturuyor. Ayrıca Ankara’ya binden fazla spor alanı yapacağız. Ulus esnafının sorunları için de 15 gün içerisinde onlarla bir araya gelip sorunlarını çözeceğiz. Hiç endişe etmesinler.” dedi.

Gençlere, çocuklara, kadınlara, engellilere, yeşile, çevreye yönelen 11 ana başlık altında 111 ayrı proje belirlediklerini kaydeden Özhaseki, “Ankara; ticaret, sanayi, öğrenci, sağlık kenti. Bütün bunlarda yurtdışındaki başkentler arasında en önde olmamız lazım. Belirlediğimiz 11 ana başlığın hepsinde Ankara lider olacak.” diye konuştu.

Programda sunucuların sorularının yanı sıra vatandaşlardan gelen soruları da yanıtlayan Özhaseki, projelerinin ayrıntılarına ilişkin de değerlendirmelerde bulunarak, başlıklar halinde özetle şu açıklamaları yaptı:

-ULAŞIM PROJELERİ

Bizim önceliğimiz metro sistemini çoğaltmak. Şu anda yer üstü ve altı 64 km. metro hattı var. Biz bunun üstüne 60 km daha planladık. Ayrıca “Parket – devam et” sistemi var birçok ülkede. İnsanlar raylı sistem duraklarına kadar araç ve bisikletleriyle geliyorlar ve raylı sisteme biniyorlar. Ayrıca yine insanların gittikleri yerde ara sokaklara veya gidecekleri yerlere ulaşabilecekleri bisiklet ve benzeri araçları da ayarlamanız gerekiyor. Bunların hepsini birlikte düşünmek ve uygulamak lazım.

-MAMAK PROJESİ VE ULAŞIMI

Mamak’ta toplu taşım sorunu da var ama en önemlisi kentsel dönüşüm sorunu. Burada bir kentsel dönüşüm başlatılmış iyi niyetle ama iyi niyetle başlayan dönüşüm neticelendirilmemiş. 9 bin 200 kişi vatandaşımız evlerini alamamışlar. Öncelikle bunu bitirip, o evleri teslim edeceğiz. 

    

-İMRAHOR VADİSİ, YENİ STAT, ANKAPARK…

Yeşil alan olarak bakıldığı zaman 13 yerde büyük millet bahçeleri planladık. 12 milyon 950 bin metrekare alandan bahsediyoruz. Bunlarla önümüzdeki 5 yıl içerisinde 10 tane millet bahçesini ayağa kaldırırız. Zor bir iş değil.

Herkesin merak ettiği bir konu olan stat sorunu. Yıllardır milli maç yapılamıyor ve vatandaşımız bu duruma çok üzülüyor. Projesini Cumhurbaşkanımız da çok beğendi. 55 bin kişilik UEFA standartlarında bir stat yapılacak. Binlerce Ankaralı çocuğumuzun gidip, güreş, boks, eskrim ve benzeri hepsini yapabilecekleri, güvenli hocaların elinde eğitim alacakları spor kompleksi yapılacak. Yaklaşık 1 milyar liralık bir maliyeti var.

Ankapark’a gelince Melih Bey’in orada çok büyük bir emeği var. Yeni yapılan Eryaman Stadı ve Ankapark’ta çeşitli ihtilaflar var. Bunların giderilmesi lazım. Bunlar da gideriliyor. Ankaragücü, 2 yarıda maçlarını burada yapacak inşallah.

Ankapark da bu yaz büyük hizmet verecek diye düşünüyorum.

-ANKARA’YA BİNDEN FAZLA SPOR ALANI YAPILACAK

Spor alanlarını mahallelerde de yaygınlaştırmamız lazım. Mini futbol, tenis gibi sahalar yapmak lazım. Bunlarla ilgili de hazırlıkların hepsi yapıldı, binden fazla böyle spor alanı yapılacak.

Ayrıca mahallelerde kreşler yapılması lazım. Ayrıca oyun evleri yapacağız. Annelerin 1-2 saatliğine veya gün boyu çocuklarını bırakabileceği oyun evleri kuracağız. 

-OTOPARK

Önemli olan otopark yapılacak yerlerin biran önce tespit edilip, hızla yapılması. Bakanlığım sırasında otopark sıkıntıları vardı ve bir yönetmelik hazırladık. Bu sorunu bina yapılırken her daire için bir otopark mecburiyeti ile çözdük. Ayrıca plan tadilat zorunluluğunu da kaldırdık. Bu sayede de Ankara’daki otoparkları çoğaltacağız. 5,5 milyon kişinin parasıyla belirlenen otoparkları, 3-5 yüz kişiye vermiş olursunuz. Otoparkları artırıp fiyatların da makul olması lazım.

-“SU VE BENZERİ HİZMETLERDE KAR GÖZETİLMEMELİ”

Su ve benzeri belediye hizmetlerinde usul şu. Üzerine para kazanacak bir fiyat tarifesi olmaz. Minimum tutarsınız ve maliyeti alırsınız sadece. Hiç para almazsanız da olmaz. Bu bir emanet ve tüm vatandaşların hakkı var üzerinde. Bir maliyet var ve bunun ödenmesi lazım. 

-FUAR ALANI

Birçok mal üretiyorsunuz, ama nerede sergileyeceksiniz, tabii ki fuarlarda. İnsanlar gelip oradan alacaklar. İnşallah bir sene içerisinde bitiririz ve Ankara’ya kazandırırız. Herkes de oradan istifade eder. 

-TURİZM YATIRIMLARI

Dünya başkentleri arasında turizm noktasında en fakir şehirlerin başında Ankara geliyor. Buna çözüm olarak Kültür Yolu projemiz var. Biri uzun biri kısa iki hat var. Hatlar üzerinde müzeler, tescilli yapılar var.

Ayrıca inşallah Başkan olursam, ilçe belediyelerimizle karar vereceğiz ve Ankara’da üretilen bir şey varsa hizmetler için alımları kesinlikle Ankara’daki yerli üreticilerden yapacağız.

Siteler esnafımız için de değişik bir projemiz var, önümüzdeki günlerde açıklayacağım. Sitelerin çevresinde Hazine arazileri var. Üretim haneleri oraya taşıyıp, Siteler’i sadece showroom olarak düzenlemeyi düşünüyoruz. Tabii bu konulara esnaflarımızla oturup birlikte karar vereceğiz.

    

-KÖPEK VE KEDİ BARINAKLARI GELİYOR

Burada önemli olan hayvanları alıp bir bakım içerisinde tutmak, tedavi etmek, kısırlaştırmak ve yaşayabilecekleri bir mekân oluşturmak. Ama hapishane gibi değil. Bu hayvanların bakımlarını veterinerler eliyle yapıp, doğal ortamlarına yakın mekânlarda yaşatırsanız, hayvan da birilerine saldırmaz. Bunun için Ankara’da birden çok kedi ve köpek barınağı projemiz var. 

-İHALELER ŞEFFAF OLACAK

Ankara’da çok güzel üniversitelerimiz, öğretim üyelerimiz, sanayicilerimiz, odalarımız, esnaflarımız, STK’larımız, hemşehri derneklerimiz var. Bunlarla birlikte şehri yöneteceğiz. Şehircilikte, şehrin geleceği o şehrin yöneticileriyle doğru orantılıdır. Siz ufuk sahibiyseniz, bir yerden bir yere taşıyorsanız, o şehrin geleceği güzel olur. Ne yapıyorsanız istişare ederek yaparsanız, inanın sonunda hayır gelir.

Ayrıca ihalelerle ilgili de benim prensiplerim var. Ben ihale vermem, karşıdakiler kazanır. Tüm ihaleleri canlı yayınlarım. Kim giriyor, ne kadara alıyor hepsi canlı yayında vatandaşlar tarafından izlenir. 

-ULUS MEYDAN PROJESİ

Bu ayın sonuna kadar Ulus esnafını davet edip projeyi, ne zaman başlayıp biteceğini anlatacağım, birlikte karar alacağız. Onlara çözüm bulacağım, hiç endişe etmesinler. Ulus esnaflarımızla 15 gün içerisinde bir araya gelip anlatacağım hepsine

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.