Prof. Dr. Beril Dedeoğlu Hayatını Kaybetti! Beril Dedeoğlu kimdir, kimdir kaç yaşında?.

Akademisyen ve araştırmacı Prof. Dr. Beril Dedeoğlu gelen son dakika haberine göre bugün beyin ölümü gerçekleşti. Beril Dedeoğlu'nun hayatını kaybettiği haberi akademi dünyasında da büyük bir üzüntü ile karşılandı. Dedeoğlu, 28 Şubat'ta geçirdiği beyin kanamasından dolayı ameliyat olmuştu. Prof. Dr Beril Dedeoğlu son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu üyesi olarak atanmıştı. Prof. Dr Beril Dedeoğlu'nun en son sağlık durumu ile ilgili açıklama geldi..

13 Mart 2019 Çarşamba 15:51
Prof. Dr. Beril Dedeoğlu Hayatını Kaybetti! Beril Dedeoğlu kimdir, kimdir kaç yaşında?.

Beril Dedeoğlu'nun sağlık durumuna ilişkin açıklama

Beril Dedeoğlu'nu tedavi gördüğü hastanede ziyareti eden Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Albayrak, "Ortak kararla destek ünitesinden çekip kendi doğal akışı içerisinde sonuç beklenecek." dedi. Geçirdiği beyin kanaması sonrası ameliyat edilen Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Üyesi Prof. Dr. Beril Dedeoğlu'nun yoğun bakım ünitesindeki tedavisi sürüyor.

Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, Prof. Dr. Dedeoğlu'nun tedavi gördüğü Şişli Florence Nightingale Hastanesi'ne gelerek, eşi Hasan Basri Dedeoğlu ve yakınlarıyla görüştü.

Albayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dedeoğlu'nun akademisyen ve siyasetçi kimliğinin yanı sıra, Star gazetesinin köşe yazarlarından olduğunu söyledi.

Kendisinin konuyu yakından takip ettiğini, aile ile sık sık görüştüğünü belirten Albayrak, kritik sürece girildiğinin farkında olduğunu dile getirdi.

Sabah Dedeoğlu'nun ağabeyi ile görüştüğünü, sonrasında hastaneye gelirken "ölüm" iddialarıyla karşı karşıya kaldığını anlatan Albayrak, "Ben yoldayken bir son dakika bilgisi paylaşıldı. Ben yola çıkmadan önce de abisiyle görüştüm, 'Bir değişiklik yok.' demişti. Telefonu kapattım, son dakikalar başladı. Tekrar aradım, 'Bir değişiklik mi oldu?' diye sordum, 'Hayır olmadı, bizim de haberimiz yok.' dedi." ifadelerini kullandı.

Hastaneye geldikten sonra Dedeoğlu'nun yakınlarıyla görüştüğünü, görüşme esnasında Başhekim Dr. Okan Özçeker'in odaya gelerek aileye bilgi verdiğini kaydeden Albayrak, "Son durum, ortak kararla destek ünitesinden çekip kendi doğal akışı içerisinde sonuç beklenecek." dedi.

"Doğru yerde durmuş bir isimdir"

"Allah'tan ümit kesilmez." diyen Albayrak, Prof. Dr. Beril Dedeoğlu'nun Türkiye'nin yetiştirdiği ender kişilerden olduğunun altını çizdi.

Nuh Albayrak, Dedeoğlu ile birçok organizasyonda beraber bulunduklarını aktararak, "Bizim 'Şehir Buluşmaları' diye bir programımız var. Birkaç ile birlikte gittik, programlar yaptık. Dolayısıyla sadece uzaktan bir yazarımız değil, bizatihi üretimin içerisinde bulunan bir yazarımız. Son derece aktif, dinamik. Çok cana yakın bir isim." diye konuştu.

Albayrak, şunları kaydetti:

"Bu dönemde birçok akademisyenin, birçok insanın, birçok dış politikacının pusulası şaşırdı ama Beril Hoca, hakikaten olup biteni doğru okuyarak, doğru yerde durmaya devam etmiş bir isimdir. Bunu siyasi görüş olarak söylemiyorum. Benim için ideoloji, siyaset başka bir şey. Şu an olup biteni iyi okuyup da doğru yerde bulunmak çok değerli bir şey. O anlamda gerçekten doğru yerde durmuş bir isimdir. Yazılarıyla, konferanslarıyla, söyleşileriyle bunu izhar etmiştir. Bu bakımdan Türkiye açısından çok değerli bir isimdir."

BEYİN KANAMASI NEDİR?

Beyni besleyen damarların cidarının yırtılması sonucu, kanın beyin içine sızması ve beyin dokusunu tahrip etmesi sonrası oluşan duruma beyin kanaması adı verilmektedir.

Beyin kanaması, genellikle beyinde meydana geldiği yere göre etiketlenir. Genel olarak, kafatasının herhangi bir yerinde kanamaya intrakraniyal kanama denir. Beyin içindeki kanama intraserebral kanama olarak bilinir. Subaraknoid kanama olarak adlandırılan beynin ve beyin dokusunun kendisi arasında da kanama meydana gelebilir. Kafatası ile beyin arasında bir kan pıhtısı oluşursa, beynin sert kaplamasının (dura) altında veya üstünde olmasına bağlı olarak subdural veya epidural hematom olarak adlandırılır. Subdural ve epidural hematomlar travma sonucu ortaya çıkma veya düşme sonrasında ortaya çıkar.

.

BERİL DEDEOĞLU KİMDİR?
Beril Dedeoğlu 1961'de Ankara'da dünyaya geldi. Lise eğitimini Galatasaray Lisesi'nde tamamladı. 1986'da İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. Daha sonra aynı üniversitede yüksek lisans ve doktora öğrenimini tamamladı.

Akademik kariyerine Prof. Dr. Esat Çam'ın asistanı olarak, 1995 yılında Galatasaray Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde başladı. 1999 yılında doçent, 2005 yılında profesör oldu. Aynı yıl Galatasaray Üniversitesi İkitisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanlığına getirildi. Bir dönem Kadir Has Üniversitesi'nde ders verdi. Ayrıca, Uluslararası Güvenlik ve Strateji, Avrupa Birliği ve uluslararası ilişkiler alanlarında birçok kitabı ve makalesi bulunmaktadır.

.

6 Şubat 2012 tarihinde Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyeliğine atandı. 28 Şubat 2017 tarihinde, hakkında yürütülen soruşturma kapsamında görevden uzaklaştırılan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Cüneyt Hoşcoşkun'un yerine Ege Üniversitesi Rektör Vekili olarak atandı.

22 Eylül 2015 tarihinde geçici seçim hükümetinde Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci olarak atandı. 24 Kasım 2015'te görevini, 1 Kasım Genel seçimleri sonrası oluşturulan 64. Hûkümette AB Bakanlığına yeniden getirilen Volkan Bozkır'a devretti. Bakanlık görevinin ardından, 10 Aralık 2015 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Yükseköğretim Kurulu üyeliğine atandı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mustafa Altan Gümüş'ün kızı olan Hatice Beril Dedeoğlu, evli ve iki çocuk annesidir. Halen Galatasaray Üniversitesi'nde görev yapan Beril Dedeoğlu, 2018 yılının Ekim ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu'na atanan isimlerden birisi oldu. Dedeoğlu aynı zamanda Dailysabah Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapmaktaydı

.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.