Sinan Burhan Yazdı!

Gazeteci Yazar Sinan Burhan'ın Köşe Yazısı..

22 Mayıs 2018 Salı 09:32
Sinan Burhan Yazdı!

Siyasette deprem listeler açıklanınca olur. Listeler açıklandı ve deprem oldu. Ak Parti listelerinde beklenmeyen isimler liste dışı kaldı. Yeri garanti görülen vekillerin liste dışı kalması Ak Parti tabanını ve bizleri şaşırtmadı. Sayın Erdoğan her seçimde listelerde köklü değişiklikler yapan bir lider. Değişim her zaman faydalıdır. Tabanı ve teşkilatı diri tutar. Ak Parti teşkilatlarında önemli bakanlar illere dağıtıldı.

MHP’de de köklü değişiklikler oldu. Oktay Vural gibi yıllarca MHP’de yöneticilik ve bakanlık yapmış bir isim liste dışı kaldı. Yine Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk liste dışı kaldı. Güçlü teşkilat başkanı Şefkat Çetin aday olmadı. MHP Listesi kadın ve gençlerden oluşuyor denilebilir. Yeni isimler listelerde geniş yer almış.

Asıl beni şaşırtan CHP listelerindeki değişim oldu. CHP’de bir deprem yaşandı. Neden mi bahsediyorum. CHP’nin iki önemli ismi liste dışı kaldı. Bu isimlerin dışında liste dışında kalanlar oldu ama bu iki isim beni çok şaşırttı. Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekilleri Eren Erdem ve Barış Yarkadaş listeye giremedi. Siyasette iki artı iki hiçbir zaman dört etmez diyenler haklı çıktı. Siyaset sürprizlerle dolu.

Normal şartılar altında CHP’nin en çok çalışan, en çok medyada yer alan isimleri bu vekillerdi. Kendi tabanları tarafından sevilen isimlerdi. Ben şahsen siyaset yapma biçimlerini beğenmem. Usul ve üsluplarını yanlış bulurum. Dünya görüşüm bakımından bu iki isme mesafeli olmam benim açımdan normal bir durum. Ancak ya CHP yönetimi bu iki ismin neyini beğenmedi? Her fırsatta demokrasi, özgürlük, insan hakları, konuşan Türkiye diyen bir siyasi partinin Erdem ve Yarkadaş’ı liste dışı bırakması bana tuhaf geldi.

Recep Tayyip Erdoğan’a ikide bir diktatör diyenlerin. Tek adam diyenlerin bu çelişkisi gözlerden kaçmıyor. Güç kullanma, nüfuz kullanma konusunda CHP kraldan çok kralcı duruma geldi. CHP tabanına soracak olursanız Eren Erdem ve Barış Yarkadaş’ı severler sanırım. Ancak bu iki vekilin öne çıkması, gündem belirlemesi genel merkezi fazlasıyla rahatsız etmiş. Kimse demokrat, özgürlükçü kesilmesin. Ak Partiyi eleştiren CHP’nin Kemal Bey’in aynaya bir bakması lazım. Önce siz parti teşkilatına değer vereceksiniz. Önce siz halkı dinleyeceksiniz. Önce siz tabanınızın sesine kulak vereceksiniz. Ondan sonra Erdoğan’ı eleştirme hakkınız olacak. Sayın Erdoğan’ı demokrasiye davet edenlerin otoriterliğe kayması komik geliyor. 

Son Güncelleme: 22.05.2018 10:37
Anahtar Kelimeler:
Sinan Burhan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.