Son ABD Yalanı "Asla ağır silah vermedik"

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Ankara'ya varması öncesinde, ABD'nin YPG'ye asla ağır silah vermediğini iddia etti. Lübnan'da açıklamalar yapan Tillerson, "Dolayısıyla onlardan geri alınacak bir şey de yok" dedi.

15 Şubat 2018 Perşembe 17:17
Son ABD Yalanı "Asla ağır silah vermedik"

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Türkiye ziyareti öncesinde önemli açıklamalarda bulundu.

ABD'nin YPG'ye asla ağır silah vermediğini belirten Tillerson, "Dolayısıyla geri alınacak bir şey yok" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı, " Türkiye ile ana hedeflerimiz tamamen ortak" ifadelerini kullandı.

AMERİKA TERÖRİSTLERİN YANINDA
Terör örgütü PKK'nın Suriye kanadı YPG'ye binlerce tırlık yardım edip, teröristlere her türlü destekte bulunan Amerika'dan her gün farklı bir ses çıkıyor. Türkiye'nin başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'ndan da rahatsız olan ABD, teröristleri kollamak için elinden geleni yapıyor.

YPG'YE 550 MİLYON DOLARLIK YARDIM
Ayrıca Pentagon, 2019 bütçesinde, SDG adını kullanan YPG/PKK'ya eğit-donat için 300, örgüte kurdurulan sınır güvenlik gücü için de 250 milyon dolar ayırmıştı.

Özellikle 2017 yazında Rakka operasyonunun başlaması öncesinde ABD, DSG'ye adeta silah yağdırdı.

Amerikan basınında ABD'li yetkililere dayanarak verilen haberlerde, DSG'ye teslim edilen silahlar arasında ağır makinalı tüfekler, mühendislik ekipmanları, havan topları, omuzdan ateşlemeli silahlar ve bunlara ait mühimmatlar, zırhlı araçlar ve buldozerlerin yer aldığı aktarıldı.

ABD yönetiminin yaptığı açıklamalarda, verilen tüm silahların seri numaralarının kayıt altında tutulduğu belirtilmişti.

Rex Tillerson'ın gün içerisinde Ankara'ya gelmesi bekleniyor. ABD Dışişleri Bakanı bu açıklamaları Lübnan'da yaptı.

Anahtar Kelimeler:
Abd
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.