TSK'dan flaş Münbiç açıklaması

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, NATO Müttefik Kuvvetler Harekat Komutanı Scarparrotti ile Münbiç konusunda bir telefon görüşmesi yaptı. TSK'dan yapılan bir diğer açıklamada, Türk ve ABD askeri yetkililerinin Münbiç yol haritası konusunda mutabakat sağladığı belirtildi.

14 Haziran 2018 Perşembe 11:36
TSK'dan flaş Münbiç açıklaması

TSK, Orgeneral Hulusi Akar ile NATO Müttefik Kuvvetler Harekat Komutanı Scarparrotti'nin görüşmesine ilişkin bir açıklama yaptı.

Açıklamada şöyle denildi:

"Genelkurmay Başkanı Akar, NATO Müttefik Kuvvetler Harekat Komutanı Scarparrotti ile Menbiç yol haritasına ilişkin telefon görüşmesi yaptı.

İkinci görüşmede Suriye kuzeyindeki mevcut güvenlik durumu ile daha önce mutabık kalınan Münbiç Yol Haritası doğrultusunda belirlenen güvenlik prensiplerinin uygulanması konularında görüş alışverişinde bulunulmuştur."

"MÜNBİÇ YOL HARİTASINDA MUTABAKAT SAĞLANDI"

TSK'dan daha sonra yapılan açıklamada ise, Türk ve ABD askeri yetkilileri 12-13 Haziran'da toplantı yaptı. Stuttgart'taki toplatıda Münbiç yol haritasında mutabakat sağlandı." denildi.

TSK'dan yapılan açıklama şöyle:

Daha önce mutabık kalınmış Münbiç Yol Haritası ve Münbiç Güvenlik Prensipleri doğrultusunda, Türkiye ve ABD askeri yetkililerinin katılımıyla, ABD'nin Avrupa Komutanlığı Karargâhı/Stuttgart'ta 12-13 Haziran 2018 tarihlerinde bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda, Türkiye ve ABD askeri yetkileri tarafından, üzerinde çalışılan Münbiç Uygulama Planı konusunda mutabık kalınmış ve mutabık kalınan metnin, müteakip görüşmeler için, her iki ülkenin üst makamlarına sunulması kararlaştırıldı.

Son Güncelleme: 14.06.2018 11:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.