Ümmet ve Erdoğan one minute diyor

Gazeteci Yazar Sinan Burhan'ın Bugünkü Köşe Yazısı...

15 Mayıs 2018 Salı 09:21
Ümmet ve Erdoğan one minute diyor

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması nedeniyle bölge tekrar kaosa sürüklenmek durumuyla karşı karşıya. Trump, ABD’deki Yahudi Lobisinin etkisiyle, onların gözüne girmek için böyle bir karar aldı. Donald Trump ülkesini yönetemiyor. Tarihin en zayıf Amerika’sıyla karşı karşıyayız. Bu karar maalesef kan ve gözyaşı getirecek. İç savaş daha da artacak. Oysa bu bölgede barış içinde yaşamak mümkün olabilirdi. ABD Başkanı kendi ülkesindeki iç politik sorunları aşmak için Filistinlileri kullanıyor. Ülkesindeki skandallar zincirini durdurmak için bu adımları attı.

Bu adım hem İsrail’de yaşayan İsrailliler hem de Filistinliler için büyük bir acıya neden olacaktır. Bizler İsrail halkına düşman değiliz. Bizler Yahudi düşmanı değiliz. Bizler İsrail’in Filistinlilere uyguladığı devlet terörüne karşıyız. Bölgede barış ve huzur içinde yaşamanın yolları aranmalıydı. Kudüs İslam toplumu için kutsaldır. Bizim ilk kıblemizdir. Bu topraklardan bizim vazgeçmemiz asla söz konusu olamaz. İslam dünyasında suskunluk karşısında yüksek sesle itiraz eden tek lider Recep Tayyip Erdoğan. İsviçre’nin Davos kentinde One Minute diyerek İsrail zulmüne tokat atan Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı Dönem Başkanı olarak yine one minute dedi. Ve şu çok önemli açıklamayı yaptı:

“ABD, büyükelçiliğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşıyarak uluslararası hukukun en temel ilkelerini, uluslararası toplumun iradesini, tarihi ve sosyal gerçekleri hiçe sayan tutumunu sürdürmeyi tercih ettiğini göstermiştir. ABD insanlığın hak, adalet ve hakkaniyet şuuruyla bağdaşmayan bu adımıyla tüm ilgili BM kararlarını, hatta kendi müktesebatını bile ihlal etmiş, uluslararası toplum nezdindeki inandırıcılığına zarar vermiş ve ihtilafın çözümünde arabulucu rolünü kaybetmiştir. ABD Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyarak, gerçekten barışı istediğini defalarca kanıtlayan Filistin tarafını cezalandırmıştır. Filistin halkının yüzlerce yıllık vatan topraklarını işgal eden, abluka ve yasadışı yerleşimlerle iki devletli çözüme yönelik taahhütleri çiğneyen, barışı bizzat imkânsız hale getirmeye çalışan, BM kararlarını sistematik şekilde ihlal eden İsrail Hükümetini ise ödüllendirmiştir” diyerek bir kez daha one minute dedi.

Filistin meselesi sadece Erdoğan’ın meselesi değildi. Bu mesele ümmetin meselesidir. Ve hatta tüm insanlığın meselesidir. Bölgede büyük bir katliam ve devlet terörü var. ABD ve İsrail yönetimi sağduyusunu kaybetmiş vaziyette. Bu konuyla ilgili Cumhurbaşkanımız şunları söylüyor:

“Tarih ve insanlık vicdanı Filistinli kardeşlerimize yapılan haksızlıkları asla affetmeyecektir. Filistin sorununa adil ve sürdürülebilir bir çözüm ancak egemen ve bağımsız bir Filistin Devleti’nin 1967 sınırları dahilinde, başkenti Doğu Kudüs olacak şekilde vücut bulmasıyla mümkün olacaktır. Türkiye, Filistin Devleti ile dost ve kardeş Filistin halkının her daim yanında duracak, haklı davasında Filistinli kardeşlerini asla yalnız bırakmayacaktır.”

Evet, Filistin konusunda Erdoğan yalnız değildir. İnsanlık ve ümmet Erdoğan’ın yanındadır. Er ya da geç haklı olan kazanacaktır. 

Anahtar Kelimeler:
Sinan Burhan Yazdı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.