"Yarın görüşeceğiz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin erken seçim çağrısına yanıt verdi. Erdoğan, "Bahçeli ile yarın görüşeceğiz" dedi. Görüşme yarın saat 13.30'da gerçekleşecek.

17 Nisan 2018 Salı 14:18
"Yarın görüşeceğiz"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, uzun zamandır kulislerde dile getirilen erken seçimle ilgili ilk kez talebini dile getirdi.
Partisinin grup toplantısında Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçiminin 26 Ağustos 2018'de yapılmasını talep eden Bahçeli, "Bu işi uzatmaya gerek yok" dedi.

Bahçeli'nin teklifine ilk yorum Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ'dan geldi. Bozdağ, "Ben de sizinle birlikte öğrendim. Konu, partinin yetkili organlarında değerlendirilir ve bir açıklama yapılır" dedi. CHP'den yapılan ilk değerlendirme de Parti Sözcüsü Bülent Tezcan tarafından oldu: "Hodri meydan."

Bu gelişmelerden sonra partisinin grup toplantısı öncesi Meclis'e gelen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile yarın bir görüşme yapacaklarını söyledi. Görüşme yarın saat 13.30'da gerçekleşecek.

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında şunları söylemişti:

Cumhur İttifakı'nın titizlikle korunması elzemdir. Türkiye'nin 3 Kasım 2019'a kadar dayanması kolay değildir. Bu şartlarda Türkiye'nin 3 Kasım 2019'u beklemesi mümkün değildir. 3 Kasım 2019'a kadar ulaşmak her dakika zorlaşmaktadır. İttifakın başarıyla seçimlerden çıkılması için toplumsal olayların iyi takip edilmesi, atılan adımların verilere göre atılması gerekmektedir.

Önümüzde 2 seçenek var; ya 3 Kasım beklenecek ya da meşru gerekçelerden seçimler erkene çekilecektir. Seçimin zamanında yapılmasıyla ilgili talepler doğal bir haktır. Sayın Cumhurbaşkaının da düşüncesi farklı değildir. MHP seçimini erkene alınmasından yana kullanacaktır. Teklifimiz şudur; 26 Ağustos 2018 Pazar günü Türk milletinin sandığa gidip Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçiminde düşmanlara gereken dersi vermesi en makul en mantıklı yoldur.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.